Hírek kisbaba és Pikkelysömör témában

Pikkelysömör csecsemőknél

Pikkelysömör csecsemőknél

A pikkelysömör bőrbetegség a felnőttek mellett a csecsemőket is érintheti. A pikkelysömör csecsemőknél már nagyon korai, akár pár hetes korban is látszódhat. Ilyenkor a legfontosabb, hogy bőrgyógyászhoz vigyük a kicsit, aki amellett, hogy tudja, hogyan kell kezelni a pikkelysömört, figyelembe veszi azt is, hogy kisbabáról van szó. A kicsik amúgy… Tovább: Pikkelysömör csecsemőknél»

Csecsemőkori pikkelysömör

Csecsemőkori pikkelysömör

Csecsemőkorban is nagyon gyakori a pikkelysömör. Ez a gyulladásos bőrbetegség sok problémát okozhat a kisbabának, hisz nem olyan betegségről van szó, amely néhány kezelés után örökre eltűnik. Egész életében, időközönként újra kijöhet. A pikkelysömör a kisbabánál általában vöröses színű, pikkelyes bőrbetegség, ami egy idő után hámlani kezd. Ehhez a folyamathoz… Tovább: Csecsemőkori pikkelysömör»

Pikkelysömör babáknál

Pikkelysömör babáknál

A pikkelysömör nagyon gyakori babáknál: vöröses színű, pikkelyes bőrgyulladás, amely leginkább a hajlatokban, a pelenkás területen, a hónaljon, és a térdeknél jön ki. Viszketés társul vele, és sajnos a hagyományos kezelésekre nem reagál. A pikkelysömör örökletes betegség, de nem minden utód örökli, gyakran előfordul, hogy az unokán vagy dédunokán jelentkezik… Tovább: Pikkelysömör babáknál»

Pikkelysömör 2014