Hírek kezelés és Pikkelysömör témában

Pikkelysömör a körmön

Pikkelysömör a körmön

A pikkelysömör, ez a kellemetlen tünetekkel járó, még gyógyíthatatlan betegség sok esetben támadja meg a körmöt legelsőnek. Fontos odafigyelni az olyan kisebb jelekre, mint a fehér apró foltok és barázdák, mert a pikkelysömör a körmön nagyobb problémákat is tud okozni. Az egyik ilyen, hogy a köröm leválik a körömágyról. Előfordul,… Tovább: Pikkelysömör a körmön»

Pikkelysömör injekció ára

Pikkelysömör injekció ára

Magyarországon nagyon sokan szenvednek a pikkelysömör kellemetlen tüneteitől. A pikkelysömör injekció ára viszont nagyon magas ahhoz, hogy minden beteg meg tudja vásárolni magának. Az injekciós kezelésnek amúgy is feltételei vannak, hisz nem minden pikkelysömörben szenvedő betegnek lehet beadni. A jogosultságot a bőrgyógyász tudja megállapítani. Egy pikkelysömör injekció ára 200 ezer… Tovább: Pikkelysömör injekció ára»

Kezelhető a pikkelysömör biológiai terápia alkalmazásával

Kezelhető a pikkelysömör biológiai terápia alkalmazásával

A pikkelysömör elleni biológiai terápia lényegében olyan gyógyszeres kezelést jelent, amely szabályozza a sejtek túlszaporodását. Biológiai kezelésnél többféle szempontot vesznek figyelembe, úgy mint a pikkelysömör nagysága, azt, hogy mennyire vastag, mennyire nehezíti meg ez a betegség a mindennapokat, hogy milyen kezeléseket kaptunk eddig, és ezek mennyire befolyásolták a pikkelysömör állapotát…. Tovább: Kezelhető a pikkelysömör biológiai terápia alkalmazásával»

Csecsemőkori pikkelysömör

Csecsemőkori pikkelysömör

Csecsemőkorban is nagyon gyakori a pikkelysömör. Ez a gyulladásos bőrbetegség sok problémát okozhat a kisbabának, hisz nem olyan betegségről van szó, amely néhány kezelés után örökre eltűnik. Egész életében, időközönként újra kijöhet. A pikkelysömör a kisbabánál általában vöröses színű, pikkelyes bőrbetegség, ami egy idő után hámlani kezd. Ehhez a folyamathoz… Tovább: Csecsemőkori pikkelysömör»

Pikkelysömör babáknál

Pikkelysömör babáknál

A pikkelysömör nagyon gyakori babáknál: vöröses színű, pikkelyes bőrgyulladás, amely leginkább a hajlatokban, a pelenkás területen, a hónaljon, és a térdeknél jön ki. Viszketés társul vele, és sajnos a hagyományos kezelésekre nem reagál. A pikkelysömör örökletes betegség, de nem minden utód örökli, gyakran előfordul, hogy az unokán vagy dédunokán jelentkezik… Tovább: Pikkelysömör babáknál»

A pikkelysömör alternatív kezelése

A pikkelysömör alternatív kezelése

Az iszappakolás pikkelysömörre olyan alternatív kezelési forma, amely bizonyítottan eredményes a psoriasis tüneteinek visszaszorításában. Jó, ha már az első jelek, tünetek megjelenésekor elkezdjük használni az iszapot kúraszerűen, ugyanis az iszappakolás és az ivókúra elvégzése után a rohamok ritkábban jelentkeznek, és intenzitásukból is veszítenek. A pikkelysömör alternatív kezelése iszappal enyhíti a… Tovább: A pikkelysömör alternatív kezelése»

A pikkelysömör házi kezelése

A pikkelysömör házi kezelése

A pikkelysömör házi kezelése többféleképpen történhet, melyek kényelmes megoldást jelenthetnek az érintett betegségben szenvedőknek. Különböző, már kipróbált módszerek állnak rendelkezésünkre, melyek alkalmazásával segíthetünk egy időre megszabadulni a pszoriázistól: házilag készített kenőcsök, gyógyteák, diéta, napfény stb. A pikkelysömör házi kezelésére készítsünk kenőcsöt disznóbélzsírból és fecskefű kifacsart levének keverékéből (tároljuk hűtőszekrényben). Ezt… Tovább: A pikkelysömör házi kezelése»

A pszoriázis kezelése, lehetőségek.

A pszoriázis kezelése, lehetőségek.

Pszoriázis kezelése alatt azt értjük, hogy különböző módszerek segítségével elősegítjük a betegség tünetmentessé válását hosszabb-rövidebb ideig. A pikkelysömör ugyanis nem gyógyítható betegség, ezért meg kell tanulniuk az érintetteknek együttélni vele. Van azonban számos lehetőség, melyeket érdemes kipróbálni, és akár életmód-változtatással könnyebbé, kényelmesebbé, elviselhetőbbé tenni a mindennapokat. Egyik lehetőség pikkelysömör kezelésére… Tovább: A pszoriázis kezelése, lehetőségek.»

Pikkelysömör 2014