Hírek köröm és Pikkelysömör témában

Pikkelysömör a körmön

Pikkelysömör a körmön

A pikkelysömör, ez a kellemetlen tünetekkel járó, még gyógyíthatatlan betegség sok esetben támadja meg a körmöt legelsőnek. Fontos odafigyelni az olyan kisebb jelekre, mint a fehér apró foltok és barázdák, mert a pikkelysömör a körmön nagyobb problémákat is tud okozni. Az egyik ilyen, hogy a köröm leválik a körömágyról. Előfordul,… Tovább: Pikkelysömör a körmön»

A pikkelysömör fajtái

A pikkelysömör fajtái

A pikkelysömör nem egy esztétikus, a mai tudomány állása szerint még gyógyíthatatlan betegség. Gyógyíthatatlan ugyan, de tünetmentessé tehető. Az orvosok még nem tudták biztosan megállapítani, hogy mitől alakul ki. Összefüggésbe hozták a genetikai öröklődéssel is. A pikkelysömör fajtái három nagy csoportba sorolhatóak. A leginkább elterjedt az úgynevezett folt-típusú pikkelysömör. Ezek… Tovább: A pikkelysömör fajtái»

A pikkelysömörös köröm ápolása

A pikkelysömörös köröm ápolása

A pszoriázisban szenvedők körülbelül felénél jelentkeznek a pikkelysömörös köröm tünetei. Ezen belül pedig a kéz körmein gyakrabban kialakul a betegség, mint a lábujjak körmein. Sokszor – a betegség kezdeti stádiumában – a körmökön barázdák, foltok jelennek meg, melyek utalnak a betegségre, különösen gyermekek esetében. Az ilyen típusú pikkelysömör fájdalmas lehet,… Tovább: A pikkelysömörös köröm ápolása»

Pikkelysömör 2014