Hírek fényterápia és Pikkelysömör témában

Pszoriázis bőrbetegség

Pszoriázis bőrbetegség

A pikkelysömör vagy pszoriázis bőrbetegség nem csak a bőrt érinti, hanem az ízületeket is. A pszoriázis még nem gyógyítható, de tabletták, krémek vagy épp fényterápia segítségével kiválóan kezelhető. Egyes esetekben akár még tünetmentessé is tehető. A pszoriázis bőrbetegség genetikai úton örökölhető. Ha csak az egyik szülő szenved ebben a betegségben,… Tovább: Pszoriázis bőrbetegség»

A pikkelysömör lézeres kezelése

A pikkelysömör lézeres kezelése

Napjainkban egy sor olyan technikai vívmány áll a psoriasisban szenvedő betegek rendelkezésére, amelyet pikkelysömör és egyéb bőrbetegségek kezelése céljából fejlesztettek ki. Ezen forradalmian új gyógymódok egyike a pikkelysömör lézeres kezelése, amely bizonyítottan jótékony hatással rendelkezik eme makacs bőrbetegségre, mivel biztosítja a fájdalom- és tünetmentes állapot elérését. A pikkelysömör tünetei a… Tovább: A pikkelysömör lézeres kezelése»

Miből áll a pikkelysömör fényterápia?

Miből áll a pikkelysömör fényterápia?

A szakemberek megfigyelték, hogy a napfény hatására a pikkelysömör tünetei enyhülnek. Köztudott azonban, hogy a túlzott napfürdőzés ártalmas a bőrünkre, éppen ezért egy olyan megoldást kerestek, amely lehetővé teszi, hogy csak a kezelni kívánt bőrfelületet érjék az UV sugarak, és azt is csak egy maghatározott ideig. Így alakult ki a… Tovább: Miből áll a pikkelysömör fényterápia?»

Mit tehetünk pikkelysömörös fejbőr esetén?

Mit tehetünk pikkelysömörös fejbőr esetén?

A pikkelysömör (orvosi néven psoriasis) tünetei sok esetben a hajas fejbőrön is megjelennek. Kezdetben a homlok és a fejbőr határán, majd a hajas fejbőr széleinél bárhol megjelenhetnek a vörös hátterű, viaszszínű pikkelyes elváltozások. A betegek számára az életminőség jelentős romlását eredményezik a hajas fejbőrön kialakult kóros elváltozások. A test más… Tovább: Mit tehetünk pikkelysömörös fejbőr esetén?»

Pikkelysömör 2013