Hírek cukorbetegség és Pikkelysömör témában

A pszoriázis mellékhatásai

A pszoriázis mellékhatásai

A pszoriázis nem túl esztétikus, de nem is fertőző bőrbetegség. A test nagy részén előfordulhat, amit gyógykrémekkel, gyógyszerekkel, valamint rendszeres orvosi vizsgálatokkal jól lehet kezelni. A pszoriázis nem csak a bőrt érinti, hisz idővel más területeket is károsíthat. Mellékhatásai közül a legsúlyosabb talán az ízületi panaszok. A beteg ízületei fájnak,… Tovább: A pszoriázis mellékhatásai»

Mi a pikkelysömör okozója?

Mi a pikkelysömör okozója?

A pikkelysömör egy autoimmun gyulladásos bőrbetegség, melyre az orvostudomány mai állása szerint nem létezik hatásos gyógymód, viszont megfelelő kezeléssel tünetmentesíthető. A bőr felületén megjelenő sebek annak köszönhetően alakulnak ki, hogy a felhám alaprétegében levő hámsejtek osztódása felgyorsul, így a feleslegesen képződő bőrréteg elhal, és pikkelyesen lelökődik. A pikkelysömör okozójaként elsősorban… Tovább: Mi a pikkelysömör okozója?»

Jelentkezhet egyidőben a pikkelysömör és a cukorbetegség?

Jelentkezhet egyidőben a pikkelysömör és a cukorbetegség?

Korábbi kutatások során bizonyos összefüggéseket észleltek a pikkelysömör és a cukorbetegség között. Egy izraeli kutatócsoport nemrégiben végzett felmérése igazolja a korábbi észrevételek igazságértékét. A szakemberek közel 108 ezer pikkelysömörben szenvedő beteg kórlapját vizsgáltak meg. Mindemellett kb. 430 ezer olyan ember adatait is átvizsgálták, akik nem szenvednek ebben a betegségben. Az… Tovább: Jelentkezhet egyidőben a pikkelysömör és a cukorbetegség?»

Pikkelysömör 2013