Hírek betegség és Pikkelysömör témában

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör betegségben szenvedők számára nagyon fontos a megfelelő szakember. A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható megfelelően kordában. Fontos, hogy megbízható orvost válasszunk, akihez problémáinkkal bátran fordulhatunk. Lényeges, hogy mint emberben is megbízzunk, mert ha olyan helyen – például intim részen – van a betegség tünete, akkor azt is el kell… Tovább: A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában»

Pikkelysömör gyógyítása házilag

Pikkelysömör gyógyítása házilag

A gyógyszertárakban található nagy mennyiségű krémek is segítenek, de van néhány olyan módszer, melyek házilag való alkalmazása is sokat segíthet a pikkelysömörben szenvedő betegeken. A pikkelysömör gyógyítása házilag a legkönnyebb a különböző természetes alapanyagokkal. Sokan kedvelik az aloe tartalmú készítményeket, emellett nagy segítség lehet a sós vizes fürdő is, de… Tovább: Pikkelysömör gyógyítása házilag»

A pszoriázis öröklése

A pszoriázis öröklése

A pszoriázis, ismertebb nevén a pikkelysömör nem fertőző betegség, de a tünetek megkeseríthetik az ember életét. Bár nem fertőző, a pszoriázis öröklése lehetséges. Attól is függhet, hogy a szülők egyike vagy mind a ketten szenvednek ettől a betegségtől. Azért, mert a pszoriázis öröklése lehetséges, még nem kell lemondani a gyerekvállalásról…. Tovább: A pszoriázis öröklése»

Plakkos pszoriázis

Plakkos pszoriázis

A pszoriázis sokkal több embert érint, mint gondolnánk, hisz ma hazánkban a lakosság több mint 3 százaléka szenved ettől a betegségtől. A betegségnek három nagy csoportját különböztetjük meg: van a plakkos pszoriázis, a gennyes, valamint a köröm pszoriázis. A három teljesen más tüneteket mutat, így az esetek nagy részében más… Tovább: Plakkos pszoriázis»

Pszoriázis elleni krém

Pszoriázis elleni krém

A pszoriázis – pikkelysömör – egy olyan bőrbetegség, aminek gyógyítására még nincs gyógyszer. Érdemes róla tudni, hogy nem fertőző, bár a csúnya foltok miatt sokan félnek attól, hogy nehogy elkapják. Bár nem fertőző, de genetikai örökölhető. Rengeteg kezelési módszer van, ami enyhítheti a tüneteket. Ilyen például a pszoriázis elleni krém…. Tovább: Pszoriázis elleni krém»

Test és lélek betegségei: Pikkelysömör, depresszió

Test és lélek betegségei: Pikkelysömör, depresszió

A pikkelysömör csúnya bőrbetegség. Kezeletlen állapotban nagyon hámlik, pikkelyszerűen válik le a bőr. Jelenleg még gyógyíthatatlan e betegség, de állandó kezeléssel majdnem teljesen tünetmentessé válhat. Mivel a betegek szégyellik állapotukat, a pikkelysömör depresszióval gyakran társul. Az, hogy másoknak akarunk tetszeni, vagy pozitív visszajelzést szeretnénk kinézetünkre kapni, alapvető emberi érzés. A… Tovább: Test és lélek betegségei: Pikkelysömör, depresszió»

A pikkelysömör fajtái

A pikkelysömör fajtái

A pikkelysömör nem egy esztétikus, a mai tudomány állása szerint még gyógyíthatatlan betegség. Gyógyíthatatlan ugyan, de tünetmentessé tehető. Az orvosok még nem tudták biztosan megállapítani, hogy mitől alakul ki. Összefüggésbe hozták a genetikai öröklődéssel is. A pikkelysömör fajtái három nagy csoportba sorolhatóak. A leginkább elterjedt az úgynevezett folt-típusú pikkelysömör. Ezek… Tovább: A pikkelysömör fajtái»

Lehetséges a pikkelysömör eltüntetése?

Lehetséges a pikkelysömör eltüntetése?

A pszoriázis (psoriasis) egy igen gyakori krónikus bőrbetegség, amely nemtől és kortól függetlenül kialakulhat, és általában végigkíséri a páciens egész életét. A pszoriázis hámló, vaskos, vörös foltokból áll, ezek alapján ismerhető fel. A pikkelysömör eltüntetése teljes mértékben még nem lehetséges, csupán a tünetei szüntethetők meg különböző gyógyterápiás és otthoni kezelések… Tovább: Lehetséges a pikkelysömör eltüntetése?»

Hogyan történik a pszoriázis gyógyítása?

Hogyan történik a pszoriázis gyógyítása?

Amikor a pikkelysömör első jelei megmutatkoznak, fontos rögtön orvoshoz fordulni, mivel a korai szakaszban diagnosztizált betegségnél – akárcsak más betegségeknél is – könnyebb és hatékonyabb egy megfelelő és helyes kezelés felállítása. Köztudott, hogy napjainkban még nem lehetséges a pszoriázis gyógyítása (mely során a beteg teljesen meggyógyul), mivel még nem találták… Tovább: Hogyan történik a pszoriázis gyógyítása?»

Pikkelysömör 2014