Hírek bőrgyógyász és Pikkelysömör témában

Pikkelysömör a fejbőrön

Pikkelysömör a fejbőrön

A korán felfedezett pikkelysömör nagy része a fejbőrön lesz először látható. A pikkelysömör a fejbőrön először csak sima korpának tudható be, de egy bőrgyógyász orvos könnyen meg tudja állapítani, hogy az vagy sem. Amennyiben megvan a diagnózis, lényeges, hogy minél hamarabb elkezdődjön a kezelés, hisz ha nem kezelik, akkor gyorsan… Tovább: Pikkelysömör a fejbőrön»

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör betegségben szenvedők számára nagyon fontos a megfelelő szakember. A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható megfelelően kordában. Fontos, hogy megbízható orvost válasszunk, akihez problémáinkkal bátran fordulhatunk. Lényeges, hogy mint emberben is megbízzunk, mert ha olyan helyen – például intim részen – van a betegség tünete, akkor azt is el kell… Tovább: A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában»

Pikkelysömör biológiai terápia ára

Pikkelysömör biológiai terápia ára

Bár nagyon sokan szenvednek a pikkelysömörtől, mégis kevesen vannak azok, akik eljutnak biológiai kezelésre, annak ellenére, hogy a pikkelysömör biológiai terápia ára a Tb-nek köszönhetően teljesen támogatott. Jelen pillanatban a biológiai kezelést sokan összetévesztik az alternatív gyógymódokkal, talán ezért van az, hogy bár mindenkinek ingyenes lenne, mégis kevesen vesznek részt… Tovább: Pikkelysömör biológiai terápia ára»

Pikkelysömör krém ára

Pikkelysömör krém ára

A pikkelysömör akkor kezelhető a legjobban, ha legalább napi két alkalommal krémezzük az érintett bőrfelületet. Természetesen a gyógyszerek szedését sem szabad abbahagyni, de a krémek is rengeteget segíthetnek. A pikkelysömör krém ára nagyon változó, hisz a piacon találni 1000 forint körüli áron is krémet ugyanúgy, mint 5000 forintosat. Jelen pillanatban… Tovább: Pikkelysömör krém ára»

Pszoriázis terhesség alatt

Pszoriázis terhesség alatt

A nők nagy részének álma, hogy egyszer édesanya legyen. Azok a nők, akik pszoriázisban szenvednek, egyszer orvosi véleményt kell kérjenek azzal kapcsolatban, hogy vállalhatnak-e gyereket. Bár a pszoriázis megléte nem zárja ki, hogy gyereke szülessen, a pszoriázis terhesség alatt sokkal nagyobb odafigyelést igényel úgy a betegségre, mint magára a terhességre…. Tovább: Pszoriázis terhesség alatt»

Csecsemőkori pikkelysömör

Csecsemőkori pikkelysömör

Csecsemőkorban is nagyon gyakori a pikkelysömör. Ez a gyulladásos bőrbetegség sok problémát okozhat a kisbabának, hisz nem olyan betegségről van szó, amely néhány kezelés után örökre eltűnik. Egész életében, időközönként újra kijöhet. A pikkelysömör a kisbabánál általában vöröses színű, pikkelyes bőrbetegség, ami egy idő után hámlani kezd. Ehhez a folyamathoz… Tovább: Csecsemőkori pikkelysömör»

Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során

Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során

Mivel a pikkelysömör teljesen soha nem gyógyul meg, folyamatosan oda kell figyelnünk arra, hogy ne újuljon ki. Ezt nagyon befolyásolja az étrendünk is. A sportolás, a zsírszegény étrend mind elengedhetetlen, ha már korábban volt pikkelysömörünk. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, a pikkelysömör tünetmentesítése után pedig érdemes vitaminokat szedni… Tovább: Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során»

Psoriasis arthritis (Arthritis psoriatica) – pikkelysömörös ízületi gyulladás

Psoriasis arthritis (Arthritis psoriatica) – pikkelysömörös ízületi gyulladás

A pikkelysömör elsősorban a bőrben okoz elváltozásokat, a hámsejtek életciklusának felfokozódása miatt pikkelyes plakkok alakulnak ki. Bár a pikkelyes kiütések viszkethetnek is, a beteg számára a legnagyobb problémát a bőr esztétikai elváltozása okozza. Nagyon sok esetben depresszió is társul a betegséghez, mivel a foltok jól látható helyen jelennek meg. Amikor… Tovább: Psoriasis arthritis (Arthritis psoriatica) – pikkelysömörös ízületi gyulladás»

Pikkelysömör 2014