Hírek bőrbetegség és Pikkelysömör témában

Pikkelysömörre illóolaj

Pikkelysömörre illóolaj

A pikkelysömör egy olyan elterjedt bőrbetegség, mely a lakosság jelentős hányadát érinti, úgy hazánkban, mint külföldön. A pikkelysömör során jól látható fehér vagy sötétvörös plakkok jelennek meg a bőrfelület különböző részein, leggyakrabban a könyökön, térdhajlatban, hajas fejbőrön, ritkábban a tenyéren és talpon. Szerencsére ma már számos megoldás létezik e bőrbetegség… Tovább: Pikkelysömörre illóolaj»

Pszoriázis bőrbetegség

Pszoriázis bőrbetegség

A pikkelysömör vagy pszoriázis bőrbetegség nem csak a bőrt érinti, hanem az ízületeket is. A pszoriázis még nem gyógyítható, de tabletták, krémek vagy épp fényterápia segítségével kiválóan kezelhető. Egyes esetekben akár még tünetmentessé is tehető. A pszoriázis bőrbetegség genetikai úton örökölhető. Ha csak az egyik szülő szenved ebben a betegségben,… Tovább: Pszoriázis bőrbetegség»

Pszoriázis az arcon

Pszoriázis az arcon

A legtöbb ember már attól elkeseredik, ha egy pattanás jelenik meg az arcán. Vannak olyan betegek, akiknél a pszoriázis az arcon is megjelenik. Ilyenkor ugyanolyan kezelést kell alkalmazzanak, mint a test más érintett részein.  A pszoriázis az arcon nagyon ritka. A nap hatására nagyon jól visszahúzódik, vagy akár el is… Tovább: Pszoriázis az arcon»

A pszoriázis fajtái

A pszoriázis fajtái

A pszoriázis, más néven pikkelysömör még gyógyíthatatlan bőrbetegség. A betegség a bőr erős hámlásával járó immunbetegség. Bár gyógyíthatatlan, nagyon jól kezelhető. Előfordulása és milyensége alapján a pszoriázis fajtái három nagy csoportba sorolhatóak.  A pszoriázis fajtái közül az első és legelterjedtebb az úgynevezett plakkos pikkelysömör. A legtöbb beteg ebben a fajtában… Tovább: A pszoriázis fajtái»

Pikkelysömör és a tetoválás

Pikkelysömör és a tetoválás

A pikkelysömör nagyon alattomos bőrbetegség, mely nagyban megnehezíti a mindennapokat, hisz olykor takargatnunk kell. Folyamatosan viszket, és egyre terjed, ha nem megfelelően kezelik. A pikkelysömörrel borított bőr között és azon a helyen, ahol már volt pikkelysömörünk, a tetováltatás egyáltalán nem ajánlott. Egyrészt azért, mert a pikkelyek így könnyebben terjednek tovább… Tovább: Pikkelysömör és a tetoválás»

Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során

Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során

Mivel a pikkelysömör teljesen soha nem gyógyul meg, folyamatosan oda kell figyelnünk arra, hogy ne újuljon ki. Ezt nagyon befolyásolja az étrendünk is. A sportolás, a zsírszegény étrend mind elengedhetetlen, ha már korábban volt pikkelysömörünk. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, a pikkelysömör tünetmentesítése után pedig érdemes vitaminokat szedni… Tovább: Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során»

Pikkelysömör babáknál

Pikkelysömör babáknál

A pikkelysömör nagyon gyakori babáknál: vöröses színű, pikkelyes bőrgyulladás, amely leginkább a hajlatokban, a pelenkás területen, a hónaljon, és a térdeknél jön ki. Viszketés társul vele, és sajnos a hagyományos kezelésekre nem reagál. A pikkelysömör örökletes betegség, de nem minden utód örökli, gyakran előfordul, hogy az unokán vagy dédunokán jelentkezik… Tovább: Pikkelysömör babáknál»

Pikkelysömör 2014