Hírek bőr és Pikkelysömör témában

Pszoriázis elleni krém

Pszoriázis elleni krém

A pszoriázis – pikkelysömör – egy olyan bőrbetegség, aminek gyógyítására még nincs gyógyszer. Érdemes róla tudni, hogy nem fertőző, bár a csúnya foltok miatt sokan félnek attól, hogy nehogy elkapják. Bár nem fertőző, de genetikai örökölhető. Rengeteg kezelési módszer van, ami enyhítheti a tüneteket. Ilyen például a pszoriázis elleni krém…. Tovább: Pszoriázis elleni krém»

Pszoriázis terhesség alatt

Pszoriázis terhesség alatt

A nők nagy részének álma, hogy egyszer édesanya legyen. Azok a nők, akik pszoriázisban szenvednek, egyszer orvosi véleményt kell kérjenek azzal kapcsolatban, hogy vállalhatnak-e gyereket. Bár a pszoriázis megléte nem zárja ki, hogy gyereke szülessen, a pszoriázis terhesség alatt sokkal nagyobb odafigyelést igényel úgy a betegségre, mint magára a terhességre…. Tovább: Pszoriázis terhesség alatt»

Test és lélek betegségei: Pikkelysömör, depresszió

Test és lélek betegségei: Pikkelysömör, depresszió

A pikkelysömör csúnya bőrbetegség. Kezeletlen állapotban nagyon hámlik, pikkelyszerűen válik le a bőr. Jelenleg még gyógyíthatatlan e betegség, de állandó kezeléssel majdnem teljesen tünetmentessé válhat. Mivel a betegek szégyellik állapotukat, a pikkelysömör depresszióval gyakran társul. Az, hogy másoknak akarunk tetszeni, vagy pozitív visszajelzést szeretnénk kinézetünkre kapni, alapvető emberi érzés. A… Tovább: Test és lélek betegségei: Pikkelysömör, depresszió»

Pikkelysömör és D-vitamin

Pikkelysömör és D-vitamin

A D-vitamin, mint tudjuk, nagyon sokféle szempontból hasznos a szervezet számára, de a bőrrel szinte csodákat tesz. Felfedezték, hogy a D-vitamint a bőr receptorai megkötik, és ezzel csökkentik a hámsejtek növekedését, szaporodását, tehát a D-vitamin lelassítja a pikkelysömör terjedését. Kísérletek folyamán bebizonyosodott, hogy a D-vitamin kiváló a pikkelysömör kezelésére. A… Tovább: Pikkelysömör és D-vitamin»

Kezelhető a pikkelysömör citrom alkalmazásával is

Kezelhető a pikkelysömör citrom alkalmazásával is

A pikkelysömör eltüntethető citrom segítségével. A citromot már ősidők óta használják a gyógyászatban, egykor a pestis ellenszerének hitték, viszont később rájöttek, hogy a skorbut betegek állapotán javít igazán. A citrom a pikkelysömör kezelésére is alkalmas, hisz magas antioxidáns tartalma miatt segíti a bőr megújulását, és véd a szabadgyökök ellen. Naponta… Tovább: Kezelhető a pikkelysömör citrom alkalmazásával is»

Pikkelysömör 2013