Hírek étrend és Pikkelysömör témában

Pikkelysömör gyógyítása homeopátiával

Pikkelysömör gyógyítása homeopátiával

A pikkelysömör az egyik legelterjedtebb bőrbetegség. Kialakulásának oka még pontosan nem tisztázott. Gyógymódja még nem ismeretes, viszont vannak olyan kezelések, melyek segítségével enyhíthető vagy bizonyos időre tünetmentessé tehető. Az egyik ilyen gyógymód a pikkelysömör gyógyítása homeopátiával. A pikkelysömör gyógyítása homeopátiával már világszerte számos pozitív eredményt ért el. Leggyakrabban a hidrasztisz… Tovább: Pikkelysömör gyógyítása homeopátiával»

Pszoriázis diéta betartásával

Pszoriázis diéta betartásával

A pszoriázis, másképp pikkelysömör egy bőrbetegség, ami a tudomány mai állása szerint még gyógyíthatatlan, de krémekkel és gyógyszerekkel kiválóan kezelhető, sok esetben teljesen tünetmentessé tehető. A pszoriázis alatt a diéta nagyon fontos a betegség kezelésében. A diéta szabályait betartva sokat javulhat a betegség állapota. A pszoriázis diéta alapja, hogy van… Tovább: Pszoriázis diéta betartásával»

Pikkelysömör és az alkohol

Pikkelysömör és az alkohol

A pikkelysömör kialakulásáért többnyire a genetika a felelős, de okozhatják más tényezők is, sőt ha a kettő együtt társul, a betegség leküzdése egyáltalán nem könnyű feladat. A pikkelysömör alkohol, dohányzás, stressz és egyéb káros tényezők miatt nemcsak hogy kialakulhat, de a továbbterjedését is elősegítik. A pikkelysömör állapotát a cukor, az… Tovább: Pikkelysömör és az alkohol»

Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során

Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során

Mivel a pikkelysömör teljesen soha nem gyógyul meg, folyamatosan oda kell figyelnünk arra, hogy ne újuljon ki. Ezt nagyon befolyásolja az étrendünk is. A sportolás, a zsírszegény étrend mind elengedhetetlen, ha már korábban volt pikkelysömörünk. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, a pikkelysömör tünetmentesítése után pedig érdemes vitaminokat szedni… Tovább: Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során»

Kezelhető a pikkelysömör citrom alkalmazásával is

Kezelhető a pikkelysömör citrom alkalmazásával is

A pikkelysömör eltüntethető citrom segítségével. A citromot már ősidők óta használják a gyógyászatban, egykor a pestis ellenszerének hitték, viszont később rájöttek, hogy a skorbut betegek állapotán javít igazán. A citrom a pikkelysömör kezelésére is alkalmas, hisz magas antioxidáns tartalma miatt segíti a bőr megújulását, és véd a szabadgyökök ellen. Naponta… Tovább: Kezelhető a pikkelysömör citrom alkalmazásával is»

Diéta pikkelysömör esetén

Diéta pikkelysömör esetén

A különböző, külsőleg alkalmazott gyógymódok mellett ajánlatos betartani egy szigorú diétát pikkelysömör esetén. Egyes páciensek szerint diétával eltüntethetőek a pikkelysömör nyomai, viszont ehhez erős elhatározás, kitartás és akarat szükséges, ugyanakkor sok finom falatról kell lemondani a gyógyulás érdekében. A máj működésében megjelenő zavar is oka lehet a pikkelysömör kialakulásának. Ezért… Tovább: Diéta pikkelysömör esetén»

A psoriasis diéta előnyei

A psoriasis diéta előnyei

A psoriasis diéta összeállítása nem egyszerű feladat, nem kis időbe telik, míg a pikkelysömörben szenvedő egyén kitapasztalja, hogy mely élelmiszerek fogyasztása esetén javul egészségi állapota, és melyek esetén romlik. Eme állapot alatt a tünetek megnyilvánulásának fokát értjük. Vannak olyan élelmiszerek, melyek elősegítik a bőr állapotának javulását, és vannak, amelyek gátolják… Tovább: A psoriasis diéta előnyei»

Pikkelysömör 2014