0

Mit tehetünk a pszoriázis ellen?

Manapság egyre többen folyamodnak természetes gyógymódokhoz, s ez elmondható a pikkelysömörben szenvedő egyénekről is, akik pszoriázis ellen a természetes orvoslást választják. A keleti és nyugati gondolkodás e tekintetben jelenleg nem egységes: a nyugatiak állítják, hogy nincs semmiféle gyógymód pikkelysömörre, míg a keletiek életmódja azt mutatja, hogy léteznek hatékony természetes módszerek pszoriázis kezelésére. Amennyiben megtalálják a középutat, lehetséges, hogy egyúttal a gyógymódot is megtalálják pikkelysömör kezelésére.

Tanulmányokkal kimutatták, hogy pszoriázis ellen a halolaj mint táplálékkiegészítő ugyanolyan hatással bír, mint a kukoricaolaj vagy az oregano olaj. Hosszú évek során ugyanis a cápaporc kivonatát használták eredményesen többek között e célra.

Pszoriázis ellen

Pszoriázis ellen

A fototerápia egy másik kezelési módszer pszoriázis ellen, mely során mesterséges UV fényt alkalmaznak a beteg bőrfelületre, melynek célja a gyulladás csökkentése, a pikkelyszerű bőrréteg leválasztása. Egy ilyen kezelés 10-20 alkalomból áll. A beteg egy kabinban áll, és először néhány másodpercig, majd az időt fokozatosan növelve 4-5 percen keresztül mesterséges fénnyel világítják meg az érintett bőrfelületet.

Pszoriázis ellen sokat tehetünk helyes táplálkozással, kerülvén a disznóhúst, füstölt húsokat, konzerveket, hüvelyeseket, a citrusféléket, az ecetes, kakaós ételeket valamint az alkoholt.
Az e betegségre előállított krémek, kenőcsök, samponok használata is fontos része a pikkelysömör kezelésének. Gyógyteák széles választéka áll a betegek rendelkezésére, és ajánlott – ha csak kiegészítőként is – fogyasztani ezekből.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis ellen Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012