0

Mire jó a psoriasis sampon?

Manapság több gyógykészítményeket és kozmetikai termékeket gyártó cég is igyekszik a pikkelysömörben szenvedő betegek helyzetén könnyíteni, a tüneteiket enyhíteni. A hajas fejbőrön kialakult pikkelyek leoldására és az érintett rész ápolására egyre több típusú psoriasis sampon közül választhatunk. Jobbnál jobb termékeket fejlesztenek ki, amelyek nagyban megkönnyítik a betegek mindennapjait.

A legtöbb psoriasis sampon olyan hatóanyagokat tartalmaz, amely amellett, hogy eltávolítja a plakkokat, gátolja a sejtosztódást, és így lassítja a bőrsejtek képződését. A sampon használatának következtében lassabban alakulnak ki pikkelyek a fejbőrön, és ha megjelennek is, rövid időn belül le is válnak. Természetesen ezen samponok a hajat is ápolják, nem szükséges más típusú sampont használni hajápolásra.

Psoriasis sampon

Psoriasis sampon

A pikkelyek helyén a bőr sérülékeny, apró vérző pontok jelenhetnek meg, amit az érintett részek érhálózatának kóros elváltozása okoz. Ezeken a helyeken megtelepedhetnek a kórokozók, és bakteriális, gombás fertőzések alakulhatnak ki. A jó minőségű psoriasis sampon előállítói ezt a lehetőséget is figyelembe veszik, és fertőtlenítő hatóanyagokat is adagolnak a termékükbe.

A psoriasis sampon nedvesíti, zsírozza és regenerálja a hajas fejbőrt, megvédi azt a kirepedezéstől, megszünteti a viszketést. Folyamatos használat esetén – hosszabb-rövidebb ideig – tünetmentessé is teheti a fejbőrt. Ajánlott egy szakember véleményét kikérni a sampon kiválasztásakor, bőrgyógyászunk hasznos tanácsokkal láthat el ezen a téren.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012