0

Miből áll a pszoriázis étrend?

A pszoriázis étrend valójában olyan élelmiszer-csoportok összeállítását vagy olyan étkezési programot jelent, amely alkalmazva  segít a pikkelysömörben szenvedőknek. Amíg a pszoriázis gyógyíthatatlan betegség – melyre a bőrön jelentkező sebek, hólyagok gyulladása, viszketése a jellemző –, diéta segítségével csökkenthetőek a kellemetlen tünetek, és egy ideig akár tünetmentessé is válhat a betegség.

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy egy éven belül a pszoriázis étrend bevezetése után a testünkön található sebek száma csökken, akkor összeállíthatunk egy, a megfelelő élelmiszerekből álló táplálkozási programot. Ilyenek a vitaminokban gazdag ételek, valamint azok, amelyek eltávolítják a méreganyagokat a szervezetből. Ide kell még sorolni az omega-3 olajokat is, melyek a bőr állapotát javítják.

Pszoriázis étrend

Pszoriázis étrend

Egyesek szerint a vegetáriánus étrend kulcsfontosságú a bőrproblémák megszüntetésére, de ennek semmiféle tudományos bizonyítéka nincs. Mégis a pikkelysömörben szenvedőknek el kell fogadniuk, hogy az alacsony zsír- és szénhidráttartalmú ételek valamint a friss zöldségek, gyümölcsök előnyösebbek pszoriázis étrend felállításakor, mivel pozitívabb hatékonysággal bírnak betegségükre nézve.

A helyes pszoriázis étrend felállításánál azt is figyelembe kell venni, hogy a tejtermékek sem előnyösek, akárcsak a vörös húsok, az alkohol és a dohányzás. Tipp: egy étkezési napló készítése, melyből rövid idő alatt kiderül, hogy mely alkalmakkor jártunk el helyesen, és mikor nem. Mielőtt azonban elkezdenénk az élelmiszerek összeválogatását, kérjük ki orvosunk véleményét!

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis ellen Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012