0

Miből áll a pikkelysömör fényterápia?

A szakemberek megfigyelték, hogy a napfény hatására a pikkelysömör tünetei enyhülnek. Köztudott azonban, hogy a túlzott napfürdőzés ártalmas a bőrünkre, éppen ezért egy olyan megoldást kerestek, amely lehetővé teszi, hogy csak a kezelni kívánt bőrfelületet érjék az UV sugarak, és azt is csak egy maghatározott ideig. Így alakult ki a pikkelysömör fényterápia.

Szűk spektrumú UVB sugarakat bocsátanak ki a berendezések, ezen sugarakat irányítják a kezelendő bőrre. Intenzitásban és időtartamban is szabályozható a sugárterápia, így csak a kellő mennyiségben és csak arra a helyre jutnak el a sugarak, ahol szükséges. A pikkelysömör fényterápia megszüntetheti a tüneteket, tünetmentessé teheti a psoriasist.

Pikkelysömör fényterápia

Pikkelysömör fényterápia

A pikkelysömör fényterápia fokozatosan kerül bevezetésre. Kezdetben csak néhány másodpercig, később 5-7 percig tarthat egy kezelés, amit hetente kétszer ajánlott megismételni. A kezelések száma attól függ, hogy milyen a beteg bőrtípusa, és miként reagál az UVB sugarakra. Általában 5-7 hétig szokott tartani a terápia, amit fenntartó kezelés követ.

Amennyiben a beteg úgy dönt – a tünetmentes állapot elérése után –, hogy megszakítja a terápiát, vagy nem folytatja a fenntartó kezelést, akkor nagy az esélye annak, hogy a psoriasis tünetei újra előjönnek. A pikkelysömör fényterápia során fényérzékenyítő és más gyógyhatású krémeket, kenőcsöket, oldatokat is alkalmaznak a hatás növelése érdekében.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012