0

Mi a legjobb a pikkelysömörre?

Sokan felteszik a kérdést, hogy mi a legjobb a pikkelysömörre, úgy a pszoriázisban szenvedő betegek, mint a betegség elleni szerek előállításában, a különböző készülékek és terápiák kialakításában dolgozók. Időnként ellentmondások is előfordulnak, egy-egy piacra dobott készítményről utólag kiderül, hogy az általa okozott mellékhatások messze túlhaladják a neki tulajdonított gyógyító hatást.

Mivel a betegség nem mindenkinél egyformán nyilvánul meg (több alfaja is van a pszoriázisnak), más-más módszer mellett dönthet a kezelőorvos, ő dönti el, hogy adott esetben mi a legjobb a pikkelysömörre. Amennyiben a helyi kezelés eredményesnek bizonyul, nincs szükség szisztémás kezelésre. Ha pl. a fényterápia meghozza a kívánt hatást, akkor az illető páciens számára az a legjobb kezelési mód.

Legjobb a pikkelysömörre

Legjobb a pikkelysömörre

A beteg is el tudja dönteni, hogy például az étrend tekintetében mi a legjobb a pikkelysömörre. Megfigyelhető, hogy bizonyos ételek és italok elfogyasztása után a tünetek erősödnek, míg más élelmiszerekre enyhülnek. Stressz hatására is erősödnek a betegségre jellemző kiütések, így az érintettek hamar rájönnek, hogy a nyugodt, kiegyensúlyozott életmód előnyösebb.

Az életmódbeli és étrendbeli változtatások mellett kenőcsök, gyógyszerek, táplálékkiegészítők és különböző terápiák állnak a betegek rendelkezésére. A különféle teáktól a legmodernebb fényterápiákig terjed a skála, és mindenki maga dönti el – az eredmények függvényében –, hogy az ő esetében mi a legjobb a pikkelysömörre.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömörre javasolt Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012