0

Miért jó a csalán pikkelysömörre?

Több olyan gyógynövény is van, amely a pikkelysömörös bőr állapotán sokat tud segíteni. Az egyik ilyen a csalán. A csalán pikkelysömörre nagyon jól használható, leginkább sampon formájában. Pikkelysömörre a természetes alapú samponok szinte mindegyike tartalmazza a csalánt. Ez annak köszönhető, hogy eddig ez a gyógynövény vált be a legjobban a pikkelysömörös fejbőrön.

A csalán a pikkelysömörre azért van nagyon jó hatással, mivel segít megszüntetni a kellemetlen viszkető érzést, aminek hatására az amúgy is nagyon hámló fejbőrt vakarni kezdi a beteg. A vakarás hatására ugyanis még jobban fog viszketni a fejbőr, addig, míg sebesre nem vakarja a páciens. Ebben az esetben azonban nagy a fertőzésveszély, ezért is fontos, hogy a hámréteg leválasztódását lassítsa a készítmény.

Csalán pikkelysömörre

Csalán pikkelysömörre

A különböző samponok mellett a csalán pikkelysömörre újabban tusfürdőkben, valamint testápolókban is megtalálható. Ezeket a kozmetikumokat az esetek nagy részében egyéb kellemes illatú gyógynövénnyel is dúsítják, annak érdekében, hogy kellemesebb legyen a használata, ugyanis a pikkelysömörben szenvedő betegek is szeretik a jó kozmetikumokat.

A csalán pikkelysömörre az elmúlt időszakban egyre jobb hatással van, köszönhetően az újabb módszereknek, amivel kinyerik a csalánból a jótékony hatóanyagokat, de az is sokat segít, hogy egyre jobb termékeket állítanak elő belőle, legyen az sampon vagy egy kellemes testápoló.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014