0

Miért ajánlott a gyógyvíz pikkelysömörre?

A pikkelysömör korunk egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, amely világszerte kb. 80 millió embert érint, megkeserítve mindennapjaikat. A psoriasis véglegesen nem gyógyítható, viszont tünetmentessé tehető a különböző modern és hagyományos gyógyterápiás kezelések segítségével.

Egy ilyen természetes gyógyterápiás kúra a gyógyvíz pikkelysömörre, amely nagymértékben megkönnyítheti a pszoriázisban szenvedők életét, mivel csökkenti a tünetek intenzitását. A gyógyvizes kúra különösen ajánlott a pikkelysömörben és egyéb bőrbetegségben szenvedők számára, mivel a mindennapos higiénia része, eltünteti az allergéneket és megszünteti a bőrirritációt. A gyógyvíz pikkelysömörre eltávolítja a hámló, viszkető pikkelyeket és a kenőcsök nyomait, nagymértékben elősegíti a fürdő után használt kenőcsök és krémek beszívódását, továbbá a fürdő után csökkenthető a használt fényterápia mennyisége is.

Gyógyvíz pikkelysömörre

Gyógyvíz pikkelysömörre

Mindamellett, hogy a gyógyvíz pikkelysömörre kiválóan alkalmas a tünetek enyhítésére, érdemes a gyógykúrát megelőzően kikérni egy szakorvos véleményét, amely alapján a beteg egészségi állapotához mérten elkezdheti a terápia alkalmazását. Ajánlott továbbá a halfürdő alkalmazása pikkelysömörre, amelyhez nem szükséges orvosi diagnózis. A garra rufa nevű halak megtisztítják a beteg bőrfelületet az elhalt bőrsejtektől, kellemes érzést nyújtva közben. A kezelés után enyhül a viszkető érzés, és hidratálódik a száraz bőr.

A gyógyvíz pikkelysömörre tehát olyan természetes kezelési mód, amely igen hatékonynak bizonyult a pikkelysömör tüneteinek visszaszorítása elleni harcban, és mellékhatásoktól sem kell tartanunk.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013