1

Melyik a legjobb pikkelysömör ellenszer?

A pikkelysömör – orvosi nevén psoriasis – egy olyan nem fertőző bőrbetegség, amely nemtől és életkortól függetlenül egyaránt jelentkezhet, s általában végigkíséri és megkeseríti a beteg életét. Számos külső tényező kiválthatja a pikkelysömör megjelenését, viszont kialakulásának genetikai oka is lehet, ugyanis psoriasisra való hajlam örökölhető. Pikkelysömör ellenszerek léteznek ugyan, de ezen megnevezés alatt tünetmentesítő készítményeket és gyógymódokat kell érteni, mivel a psoriasis mindmáig nem gyógyítható maradéktalanul.

Hazai szakértők, bőrgyógyászok véleménye szerint ez évtől Magyarországon is elérhető lesz a legújabb pikkelysömör ellenszer, amely másfajta hatást vált ki az eddig használt gyógymódokhoz képest. A kezelés mindössze négy darab bőr alá adott injekcióból áll évente, melynek következtében a betegség tünetei egész évre visszaszorulnak.

Pikkelysömör ellenszer

Pikkelysömör ellenszer

A kezelések eredményei azt mutatták, hogy a betegek 60 százalékánál teljesen eltűntek a panaszok, 80 százalékuknál pedig szinte maradéktalanul megszűntek a tünetek. Az egyetlen hátránya ennek az új pikkelysömör ellenszernek az, hogy egyelőre csak olyanok rendelhetik meg, akiknél más gyógymódok hatástalannak bizonyultak, továbbá ha a szakorvos fizikális és pszichés szempontból is súlyosnak találja a betegséget.

A psoriasis százezrek életét keseríti meg nap mint nap és olyan radikális következményei lehetnek, mint a depresszió, kirekesztettség, szégyenérzet, munkahely elvesztése stb. Remélhetőleg ez az új gyógymód a pikkelysömör valódi ellenszere lesz.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör ellen Címkék: 

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Melyik a legjobb pikkelysömör ellenszer?"

  1. Soltész Alexandra szerint:

    Jó Napot Kívánok!

    Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz,hogy ez a negyedévente kapható gyógyszer mikor lesz elérhető Magyarországon ill. a TB támogatja e? Ha nem, akkor vajon milyen áron lesz majd elérhető támogatás nélkül?

    Válaszukat előre is köszönöm.
    Üdvözlettel: Soltész Alexandra

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013