0

Melyik a legjobb gyógynövény pikkelysömörre?

Abban az esetben, ha a pszoriázis betegség nincs előrehaladott stádiumban, tehát nincsenek ízületi fájdalmak, illetve meg nem szűnő égető, viszkető érzés, akkor gyógyszerek helyett használható a gyógynövény pikkelysömörre. Ha a fentebb említett tünetek jelentkeznek, akkor azonnal orvosi segítséget kell kérni.

Az egyik legkiválóbb gyógynövény pikkelysömörre a papsajt. Ez a növény elősegíti a sebek gyógyulását, illetve megszünteti a kellemetlen viszketést is. Egy másik nagyon hasznos kezelési módszer lehet a zsurlófürdőből készült készítmény használata. Hatásai megegyeznek a papsajt által kiváltott kedvező hatásokkal.

A diófalevél szintén kiváló gyógynövény pikkelysömörre. A diófa leveléből sűrű teát készítünk, majd ezzel naponta többször is bekenjük a problémás bőrterületet, ez ugyanis elpusztítja a mikroszkopikus élősködőket.

Gyógynövény pikkelysömörre

Gyógynövény pikkelysömörre

Sok esetben azonban nem elegendő felhasználni egyetlen gyógynövényt pikkelysömörre. Ugyanakkor gyakran több kezelés együttesen hozhatja meg a várva várt eredményeket.Az említett gyógynövényes kezeléseket lehet egy időben is alkalmazni, hiszen éppen abban rejlik hatalmas előnyük a gyógyszerekkel szemben, hogy nincsenek mellékhatásaik, és nem kell tartanunk a túladagolástól sem. Mindezek mellett ajánlott kipróbálni az alábbi készítményt: 50 gramm kifacsart papsajtot (ehelyett alkalmazhatunk vérehulló fecskefüvet is) keverjünk el bélzsírral. A fecskefűvel csak óvatosan bánjunk, ugyanis nagy dózisban mérgező, épp ezen ok miatt alkalmazható csupán keverékekben. Ezzel naponta többször is dörzsöljük át az érintett testrészt.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012