0

Megjelenhet a pikkelysömör szájban is?

A pikkelysömör leggyakoribb előfordulási helyei a könyök, a térd, a köröm, a hajas fejbőr, de némely esetben a pikkelysömör szájban is kialakulhat. Mivel ennek az esélye meglehetősen csekély, kevés kezelési módszer ismeretes e téren. A pikkelysömör tünetmentesítésére szolgáló kezelési módszerek többsége is külsőleg alkalmazható, viszont a teakeverékek, különféle gargalizálási módszerek igen hatékonyak lehetnek ezekben a szélsőséges esetekben is.

A pikkelysömör szájban való jelentkezéséért általában a száj gombás megbetegedései okolhatóak, de a fogínygyulladás is lehet előidézője. A tünetek hasonlóak a test felszínén megjelenő vöröses sebekhez. Égető, viszkető érzést váltanak ki, viszont ha nem kap a páciens időben megfelelő kezelést, akkor ezek a sebek begyulladnak, és erős fájdalmakkal járnak együtt. A beteg számára fájdalmat okozhat az étel megrágása, illetve lenyelése. Éppen ezen ok miatt a betegek inkább kerülik az ételek fogyasztását, ami meglehetősen nagy súlyveszteséggel is járhat.

Pikkelysömör szájban

Pikkelysömör szájban

A pikkelysömör szájban való megjelenésekor azonnal szakemberhez kell fordulni, hogy a megfelelő orvosi ellátásban részesülhessen a beteg. A gyógyszeres kezelések mellet azonban fogyaszthatóak olyan teakészítmények, melyek segíthetik a gyógyulási folyamatot. Ilyen például a zsályatea, amely csökkenti a gyulladást, és a sebek gyógyulásának idejét is felgyorsítja. Használhatjuk gargalizálóként és tea formájában egyaránt.

A pikkelysömör szájban való kezelésére több szakorvos is ajánlja az ezüst kolloid alkalmazását.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012