0

Méregtelenítés pikkelysömör ellen

A pikkelysömör egyes típusaiban szenvedő betegek mindennapjait szinte elviselhetetlenné teszi a fizikai fájdalom, illetve a társadalom hozzájuk való viszonyulása. Ennek megkönnyítése érdekében lássunk néhány olyan méregtelenítő módszert, amely gyógyszeres kezelés nélkül is képes enyhíteni a kellemetlen tüneteket. A méregtelenítés pikkelysömör ellen ugyanis éppolyan hatékonysággal alkalmazható, mint bármilyen más kezelés.

A kristálysó különböző növényi olajokkal elegyítve egyfajta radírt képez, mely kiváló eszköz a méregtelenítéshez. Használata egyszerű és fájdalommentes, ugyanakkor nem szárítja ki a bőrt a növényi olajoknak köszönhetően. A készítménnyel dörzsöljük át a test egész felületét, majd tekerjünk magunk köré egy törölközőt, és bújjunk a takaró alá 30 percre. Kellemes melegség fogja átjárni testünket. Az idő leteltével alaposan öblítsük le a készítményt. Ez a méregtelenítési módszer pikkelysömör ellen, továbbá narancsbőr, ránctalanítás ellen is alkalmazható.

Méregtelenítés pikkelysömör

Méregtelenítés pikkelysömör

A máriatövis is igen kedvező méregtelenítő hatással bír. Alkalmazhatjuk olaj formában, illetve gesztenyeméz keverékkel. Az utóbbiból esténként, lefekvés előtt fogyasszunk egy kiskanálnyit. Ez a méregtelenítés pikkelysömör ellen és a máj megbetegedései ellen egyaránt alkalmazható.

Egy modern méregtelenítő eszköz az infraszauna. Ez a méregtelenítés a pikkelysömör ellen különösen ajánlott, ugyanis nemcsak a kellemetlen viszketéstől szabadítja meg a pácienst, hanem elősegíti a hegek begyógyulását is. Az atópiás hajlammal rendelkező személyeknek nem ajánlott ez a módszer, ugyanis kínzó bőrviszketést okozhat.

  
Iktatva: Pikkelysömör ellen Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013