0

Lehetséges a pikkelysömör megelőzése?

Mivel a pikkelysömör örökletes betegség, azon személyek, akiknek felmenői között ezen betegségben szenvedők vannak, fokozottan elővigyázatosak kell legyenek. Tudjuk, hogy a betegségre hajlamosító gének mellett egy másik kiváltó tényezőre is szükség van. Ilyenek a bőrön keletkező sérülések, bakteriális, gombás vagy más fertőzések, gyulladások. Tehát ha érintettek vagyunk – örököltük a hajlamot –, a pikkelysömör megelőzése abban áll, hogy óvnunk kell bőrünket mindenféle sérüléstől.

A pikkelysömör megelőzése érdekében fel kell számolnunk a szervezetünkben meghúzódó gyulladásos gócokat. Ezen lappangó, előbb–utóbb sok kellemetlenséget okozó gócokat célirányos laboratóriumi szűrővizsgálatokkal lehet felderíteni, és ajánlott megfelelő módon semlegesíteni, mivel ezek is elindíthatják a betegséget.

Pikkelysömör megelőzése

Pikkelysömör megelőzése

Ha tudatában vagyunk hajlamunknak, és magas vérnyomásban szenvedünk, jól tesszük, ha megbeszéljük ezt kardiológusunkkal, ugyanis egyes vérnyomáscsökkentő gyógyszerek is kiválthatják a betegséget. Az alkoholfogyasztás mérséklése vagy megszüntetése is segít a pikkelysömör megelőzésében. Ugyanígy egy kiegyensúlyozott életmód megteremtése is előnyös lehet, mivel köztudott, hogy a stressz gyakran a psoriasis kiváltó okai közt szerepel.

Egyes vélemények szerint a különböző salakanyagok,  toxinok is elindíthatják a betegséget, éppen ezért méregtelenítéssel is történhet a pikkelysömör megelőzése. Elsősorban a máj méregtelenítése kell legyen a fő cél. Többféle módszer közül választhat, aki meg szeretné tisztítani a szervezetét. Méregtelenítő ételek, italok, teák, zöldségek, gyümölcsök, tapaszok vagy étrend-kiegészítők állnak a rendelkezésre.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012