0

Lehetséges a pikkelysömör eltüntetése?

A pszoriázis (psoriasis) egy igen gyakori krónikus bőrbetegség, amely nemtől és kortól függetlenül kialakulhat, és általában végigkíséri a páciens egész életét. A pszoriázis hámló, vaskos, vörös foltokból áll, ezek alapján ismerhető fel. A pikkelysömör eltüntetése teljes mértékben még nem lehetséges, csupán a tünetei szüntethetők meg különböző gyógyterápiás és otthoni kezelések alkalmazásával.

Ha egészen pontosak akarunk lenni, nem a pikkelysömör eltüntetéséről kell szólnunk, hanem a psoriasis tüneteinek megfékezéséről. Erre a célra fejlesztették ki a különböző fényterápiás gyógymódokat, mint a bioptron lámpa, a különböző gyógynövény- és gyógytea kivonatokat. Az ezüst kolloid, psoriasis gél, a kecsketej kozmetikumok, kenőcsök, krémek és gyógygombák is mind alkalmasak a psoriasis tüneteinek eltüntetésére.

Pikkelysömör eltüntetése

Pikkelysömör eltüntetése

Ezen készítmények nagymértékben megkönnyíthetik a pikkelysömörben és egyéb bőrbetegségben szenvedők mindennapjait, ugyanis használatuk során enyhül a kellemetlen viszketés, hidratálódik, kisimul és megpuhul az irritált bőr, megszűnik az égő érzés, továbbá a fentebb említett gyógymódok megakadályozzák, hogy a betegség átterjedjen más testfelületre is. A pikkelysömör eltüntetése céljából napjainkban is rengeteg kísérlet folyik, s remélhetőleg nem várat sokat magára az a gyógymód, amely teljes mértékben megszünteti a betegséget.

Fontos tudni, hogy a psoriasis egyáltalán nem fertőző betegség, hanem genetikai öröklődés útján terjed, ezért is nehéz kidolgozni egy olyan gyógymódot, amely általánosan alkalmas lenne a pikkelysömör eltüntetésére.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012