0

Létezik pikkelysömörre szappan?

A betegség tüneteinek enyhítésére, a bőr ápolására és tisztántartására olyan szappanokat fejlesztettek ki, amelyek a pszoriázisos bőrre és az egészséges bőrfelületekre is egyaránt alkalmazhatók. Pikkelysömörre szappanok a legtöbb esetben kecsketejet, gyógyászati kátrányt és holt tengeri iszapot tartalmaznak. Olyan készítmények is kaphatók, amelyek egyszerre mindhárom összetevőt tartalmazzák.

A kecsketej nyugtatja a bőrt, helyreállítja a bőr pH-értékét, ugyanakkor hatékony a pikkelyek eltávolításában is. Különböző bőrallergiák esetén is alkalmazható. Pikkelysömörre szappan készül a kecsketej hozzáadásával, ami a betegek szempontjából azért is fontos, mert ezen készítmények hidratálják a bőrt, nem szárítják ki jobban az amúgy is száraz bőrt, mint a hagyományos szappanok. Levendulaolajat, rozmaringot, propoliszt vagy éppen virágport is adnak a szappanhoz, amitől – a hozzáadott anyagtól függően – még hatékonyabban részt vesz a pikkelysömör tüneti kezelésében.

Pikkelysömörre szappan

Pikkelysömörre szappan

Pikkelysömörre szappan ichtiolt vagy gyógyászati kátrányt is tartalmazhat. A kátrány lassítja a hámsejtek életciklusát, ezáltal megakadályozza, vagy legalábbis lassítja a pikkelyképződést. Használatával ritkítani lehet a tünetek megjelenését.

Pikkelysömörre szappan Holt-tengeri iszapból is készülhet. A Holt-tengeri iszap jótékony hatású a pszoriázis kezelésében, szappanok mellett krémekben és más gyógykészítményekben is fellehető. Elősegíti a pikkelyek leoldását, ugyanakkor a bőr regeneráló hatásáról is ismert. Kiváló méregtelenítő, ezen felül erősíti a bőrszöveteket, javítja a bőr vérellátását. A pikkelysömör mellett ekcéma vagy akné kezelésére is alkalmas.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012