0

Létezik pikkelysömörre kenőcs?

A gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban, de akár online üzletekben is többféle gyógykészítmény közül választhatunk, amelyek segíthetnek enyhíteni vagy ideiglenesen megszüntetni a pszoriázis kellemtelen tüneteit. Pikkelysömörre kenőcs is készült, számos kivitelben és minőségben. A kenőcsök a helyi kezelés eszközei, a bőrrel érintkezve fejtik ki hatásukat. Mivel többféle árfekvésben és minőségben kaphatók, ugyanakkor más és más hatóanyagokat tartalmaznak, kizárólag orvosunk vagy gyógyszerészünk javaslatára vásároljuk meg.

Pikkelysömörre kenőcsök úgy vannak kialakítva, hogy az érintett bőrfelületre helyezve elkezdik felpuhítani azt, és leoldani a pikkelyeket. Vannak olyan kenőcsök is, amelyek a pikkelyek közé elrejtőzött baktériumokat is elpusztítják. Segítik az elhalt sejtek eltávozását és serkentik az új sejtek termelődését.

Pikkelysömörre kenőcs

Pikkelysömörre kenőcs

Pikkelysömörre kenőcsök, krémek a bőr nyugtatását és gyulladásának csökkentését is elősegítik. Ezek mellett a megfelelően alkalmazott kenőcsök zsírozzák, hidratálják és megvédik a bőrt a kiszáradástól és kirepedezéstől. Legtöbb esetben az ilyen kenőcsöt csak a pikkelyekkel borított vagy a nyomukban kialakult kiütésekre ajánlott alkalmazni, nem célszerű túl nagy bőrfelületre felhordani. Az egészséges, pikkely- és tünetmentes részeken megelőzésre nem alkalmasak.

Vitamintartalmú kenőcsök is beszerezhetők, a D-, A-, és E-vitamin tartalmú készítmények jó hatással vannak a bőrre. Pikkelysömörre kenőcs, amely szteroidokat tartalmaz, csak orvosi utasításra alkalmazható, ugyanis több kellemetlen mellékhatás is felléphet a „kezelés” következtében. A kátránytartalmú kenőcsök hasznossága is megkérdőjelezhető.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012