0

Kiválthat a pikkelysömör hajhullást?

A psoriasis egy olyan autoimmun betegség, mely kortól és nemtől függetlenül a Föld lakosságának csaknem 3%-át érinti. Tünetei leggyakrabban a könyök, illetve a térd környékén és a hajas fejbőrön jelentkeznek, de némely esetben a test egész felületét is beboríthatják a pikkelysömör által keletkezett plakkok. A fejbőrön megjelenve a pikkelysömör hajhullást okoz.

Több provokáló faktor jelenléte szükséges a betegség kialakulásához. A betegségek túlnyomó részében a genetikai öröklődés tehető felelőssé. Abban az esetben, ha az egyik szülő szenved pikkelysömörben, 25% az esélye annak, hogy a gyerek szintén szenvedni fog ebben a betegségben. Ha mind a két szülő esetében észlelhetőek a tünetek, akkor ez az esély a kétszeresére nőhet. A tünetek megjelenésének helyei azonban különbözhetnek. A korpás fejbőr nem megfelelő kezelése is okozhat pszoriázist. A pikkelysömör hajhulláshoz vezethet, ha nem kezeljük ki.

Kiválthat a pikkelysömör hajhullást?

Kiválthat a pikkelysömör hajhullást?

A pikkelysömör hajhullás okozta problémákat hatékonyan kezelhetjük különböző hajszeszekkel és hajolajakkal. Nagyon fontos a bőr megtisztítása és felpuhítása. A puhításnak köszönhetőn a száraz bőrt hidratáljuk, ezáltal megszabadulhatunk a kellemetlen viszketéstől, továbbá könnyedén eltávolíthatjuk a bőr felszínén található plakkokat.

Legjobb az olyan termékek, készítmények használata, amelyek nagy mértékben tartalmaznak aloe vera kivonatot, mivel az aloe elősegíti a sebek gyógyulását, regenerálja a fejbőrt, és meggátolja a bőr kiszáradását. A pikkelysömör okozta hajhullás megakadályozható holt-tengeri vízzel is.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013