0

Kiváltható a pikkelysömör glutén fogyasztásával

A glutén egy olyan, gabonákban található fehérje, amely rettentően káros az emésztésre. Teljesen károsítja a bélflórát, tönkreteszi a vékonybél bolyhait. A glutén nagyon nehezen emésztődik, ezért ugyanolyan formában jut ki a gyomorból, mint ahogyan bekerült. Ha az emésztésünk nem tökéletes, az nagyon sokféle immunrendszeri betegséget, pikkelysömört is okozhat.

A pikkelysömörről köztudott, hogy genetikai úton öröklődik, ellenben – ha eddig nem is okozott tüneteket, ám szervezetünk hajlamos erre a betegségre – a túlzott gluténfogyasztás miatt szinte biztos, hogy jelentkezni fog. A pikkelysömör nem egy könnyen kezelhető betegség, nagyon sok ember életét megkeseríti. Nem gyógyítható, csakis tünetmentességet lehet elérni, ezért érdemes odafigyelni a cukor, glutén és egyéb szénhidrátok fogyasztására.

Pikkelysömör glutén

Pikkelysömör glutén

A pikkelysömör nagyon hamar kialakul az olyan embereknél, akik nagyon sok olyan gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasztanak, mint a glutén. Kezdetben az emberek teljesen más ételeket fogyasztottak, többnyire állati húsokat, halakat, bogyókat, gyümölcsöket és zöldséget ettek. Akkoriban nagyon ritka volt a túlsúlyos ember, manapság pedig az emberek 70%-a túlsúlyos, és a túlsúlyosság bizony gyakran pikkelysömörrel is társul.

Napjainkig még nem telt el elég idő ahhoz, hogy a szervezetünk alkalmazkodjon egy ilyen életmódhoz. Ezért történik az, hogy az olyan fehérjék, mint a glutén pikkelysömört és más bőrbetegségeket okoznak. Próbáljunk egy hónapig gluténmentesen élni, és már az első hét után megtapasztaljuk, milyen változások következtek be.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013