3

Kiváló a bodzabogyó pikkelysömörre?

A pikkelysömör olyan bőrbetegség, mely nemcsak a bőr felületének elváltozásával jár együtt, hanem autoimmun jellegénél fogva a szervezet egészét érintő betegség. Nemtől és kortól független és csaknem minden ötvenedik embert érint világszerte. Annak ellenére, hogy egy igen széleskörben elterjedt betegségről van szó, végleges gyógymódot még nem talált rá az orvostudomány. Számos alternatíva áll viszont a betegek rendelkezésére, melyek által időszakosan tünetmentesíthető a pszoriázis. A bodzabogyó pikkelysömörre való alkalmazása is tünetmentes állapotot idézhet elő.

A bodzabogyót már őseink is gyakran használták számos betegség ellenszereként. Leggyakrabban gyomorbántalmak ellen alkalmazták, de igen hasznosnak bizonyult a máj megbetegedései során is. Több szakorvos szerint a májbetegségek összekapcsolhatóak a pszoriázis kialakulásával. A bodzabogyó pikkelysömörre való használata tehát különösen ajánlott.

Bodzabogyó pikkelysömörre

Bodzabogyó pikkelysömörre

A n0vénynek  számos olyan jótékony tulajdonsága van, mely miatt érdemes a bodzabogyó pikkelysömörre való hatását próbára tenni. A bogyó ugyanis gyulladáscsökkentőként és fertőtlenítőként egyaránt alkalmazható, de mindemellett elősegíti a pikkelysömör okozta sebek gyógyulását is.

A bodzabogyót a virágzás után minél hamarabb be kell gyűjteni, hiszen ekkor használható a leghatékonyabban. A bodzabogyót pikkelysömörre való felhasználása során péppé kell darálni, majd ezzel naponta többször is át kell dörzsölni a problémás területet. A készítményt hagyni kell az adott felületen kb. egy fél órát, majd szódabikarbonátos vízzel le kell öblíteni.

 

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: ,

További olvasnivaló

3 hozzászólás "Kiváló a bodzabogyó pikkelysömörre?"

 1. Paulerné Móni szerint:

  Tiszteletem!Pikkelysömörben szenvedek 20 éve,kb.fél éve kezdtek a körmeim megváltozni(hullámos ,pici lukak vannak rajta és sárgás színű.Érdeklődnék hogyha zselés műkörmöt csináltatnék azzal ártanék-e tovább a körmeimnek.Emberekkel foglalkozom és igen szégyellem ezt a betegséget,nyáron így is elég nehezen oldom meg hogy mit viseljek(könyök,térd lábszáram eléggé tele van )jó lenne ha legalább a körmeim miatt nem kellene szégyenkeznem.Várom mielőbbi válaszát.

  Köszönettel:Paulerné Móni

 2. Valaki szerint:

  Én is pikkelysömörben szenvedek, jobban mondva szenvedtem, amíg el nem kezdtem D-vitamint szedni. Gyakorlatilag pár héten belül teljesen tünetmentessé váltam. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 3. Viktória szerint:

  “Valakitől” kérdezném; én is pikkelysömörtől szenvedek és kipróbálnám a D vitamint, de annyi fajtát kihoz a gép, azért kérdezném, hogy Te melyiket és milyen adagolásban szedted? Előre is köszönöm válaszod!

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013