0

Kezelhető a pikkelysömör propolisszal?

A pikkelysömör korunk egyik legelterjedtebb betegsége, amely életkortól és nemtől függetlenül kialakulhat, továbbá genetikai öröklődés révén terjedhet. Ezen tulajdonsága miatt mindmáig nem ismeretes olyan gyógymód vagy eljárás, amely általános érvényű lenne a psoriasis végleges megszüntetésére. Tünetmentesítő eljárások azonban léteznek. Egyik ilyen a pikkelysömör propolisszal való kezelése.

A propolisz a méhek által termelt ragacsos, gyantás anyag, amelyet baktériumok, vírusok, kórokozók elleni védelem céljából hoznak létre, és amelynek fertőtlenítő hatása van. Fontos a propolisz alapú készítmény használata előtt meggyőződnünk arról, hogy nem vagyunk allergiásak rá, ugyanis a propolisz allergiás reakciót válthat ki. A pikkelysömör propolisszal való kúrálása igen ajánlott.

Pikkelysömör propolisszal

Pikkelysömör propolisszal

Amellett, hogy erősíti az immunrendszert, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van a propolisznak, továbbá kiírtja a vírusokat, a gombákat és baktériumokat, amelyek a bőrfelszínen telepedtek meg. Használatos sebgyógyításra, fekélyek ellen, bőrbetegségekre, mint az ekcéma, pikkelysömör stb. A pikkelysömör propolisszal való kezelése kifejezetten ajánlott, ugyanis a propolisz gátolja a gyulladások kialakulását, csökkenti a kellemetlen viszketést és az égő érzést, ugyanakkor segíti a szövetek újulását.

A pikkelysömör propolisszal való kezelése igen egyszerű, törjünk meg 1-3 propolisz tablettát, majd  egy kevés teában oldjuk fel. Az ebből származó pépes oldatot kenjük rá a fertőzött bőrfelületre, majd 10-20 percig hagyjuk rajta. Ezt követően a maradék  teával mossuk le.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013