0

Kezelhető a pikkelysömör citrom alkalmazásával is

A pikkelysömör eltüntethető citrom segítségével. A citromot már ősidők óta használják a gyógyászatban, egykor a pestis ellenszerének hitték, viszont később rájöttek, hogy a skorbut betegek állapotán javít igazán. A citrom a pikkelysömör kezelésére is alkalmas, hisz magas antioxidáns tartalma miatt segíti a bőr megújulását, és véd a szabadgyökök ellen.

Naponta legalább két citrom levét igyuk meg vízzel keverve, ez nagyban segíti a bőrbetegségek, így a pikkelysömör javulását is. Mivel magas a C-vitamin tartalma, az immunrendszert is erősíti, ezzel meggátolva azt, hogy újra pikkelysömör jelentkezzen. Társíthatjuk narancslével is, így az íze is nagyon kellemes lesz, és a narancs is jótékony hatással van a bőrbetegségekre.

Pikkelysömör citrom

Pikkelysömör citrom

A pikkelysömör gyógyításában a citrom mellett nagy szerepe lehet a napnak is. Az UV-fény bizonyítottan jó hatással van a pikkelysömörre, így gyakran alkalmaznak fényterápiás kezelést is. Az aszkorbinsav, más néven a C-vitamin a pikkelysömör által okozott ízületi gyulladások csökkentésében is nagy szerepet tölthet be. A pikkelysömör nagyon gyakran okoz ízületi gyulladásokat, amelyek még inkább megkeserítik a betegség lefolyásának időtartamát.

A pikkelysömör ellen védekezhetünk citrommal, viszont elengedhetetlen, hogy orvos tanácsát is kikérjük. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az étrendünkre, és esetleg ha valamelyik élelmiszer súlyosbítja a helyzetet, akkor a továbbiakban mindenképp figyeljünk oda annak elkerülésére.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013