0

Kezelhető a pikkelysömör biológiai terápia alkalmazásával

A pikkelysömör elleni biológiai terápia lényegében olyan gyógyszeres kezelést jelent, amely szabályozza a sejtek túlszaporodását. Biológiai kezelésnél többféle szempontot vesznek figyelembe, úgy mint a pikkelysömör nagysága, azt, hogy mennyire vastag, mennyire nehezíti meg ez a betegség a mindennapokat, hogy milyen kezeléseket kaptunk eddig, és ezek mennyire befolyásolták a pikkelysömör állapotát.

Ha a pikkelysömör nagyon nagy felületen van, súlyos tüneteket okozva, akkor természetesen érdemes a biológiai kezelés mellett dönteni. Több mint valószínű, hogy lesznek mellékhatásai, ezért ha valamilyen más betegségünk is van, mint például allergia valamilyen készítményre, akkor azt feltétlenül közöljük az orvossal, hogy elkerüljük a további komplikációkat.

Pikkelysömör biológiai terápia

Pikkelysömör biológiai terápia

A pikkelysömör teljesen biológiai terápiával sem gyógyítható, de tünetmentességet érhetnek el a kezeléssel. A kezelést bőrgyógyászati centrumokban végzik, amilyen több is van az országban. Általában injekciós kezelésről van szó, amelynek időtartama pár hét. Ezután a beteg máris észlelheti, hogy a pikkelysömör visszafejlődött, és nagyon hosszú ideig tünetmentessé válik.

Ha pikkelysömörünk van, a biológiai terápia előtt mindenképp próbálkozzunk kenőcsökkel, erre kifejlesztett gyógyszerekkel, vitaminokkal és diétákkal, mivel a biológiai terápiát csak néhány éve végzik, ezért nem tudhatjuk, hogy hosszútávon okoz-e károkat és/vagy jelentkeznek-e mellékhatások. Ezért, ha pikkelysömör jelentkezik, előbb mindenképp menjünk bőrgyógyászhoz, és próbáljunk ki néhány kezelést.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör gyógyítása Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013