0

Kellemetlen tünetek: pikkelysömör talpon

Az egyik legkellemetlenebb előfordulási helye a pikkelysömörnek a lábfej és a talp környéke, mert a megvastagodott bőr esetenként felnyílhat és vérezhet, lehetetlenné téve a járást, nem kis fájdalmat és kellemetlenséget okozva az embernek. A pikkelysömör talpon való kezelésére is alkalmasak a különböző gélek, krémek, fürdők, gyógynövények és fényterápiás eljárások, viszont kialakulóban van egy olyan új gyógymód is, amely kifejezetten a pikkelysömör lábon történő kezelését célozza meg.

A módszer neve halpedikűr. Találó az elnevezés, mivel olyan édesvízi halakról van szó, amelyek az elhalt emberi bőrszöveteket tisztítják le a lábról. A halak, a garra rufák, 34-36 fokos vízben érzik magukat a legjobban, így egy-egy kezelés alkalmával a páciens is kellemesen fürdőzhet. Rendszeres, 30-45 perces kúra után a bőr érezhetően selymesebbé válik, felgyorsul a vérkeringés, feloldódnak a görcsös izomcsomók, csökken a stresszállapot, enyhül a pikkelysömör a talpon.

Pikkelysömör talpon

Pikkelysömör talpon

Ez a gyógykozmetikai kezelés főleg pikkelysömörben és ekcémában szenvedő betegek szépészeti kezelését oldja meg. A halak nem harapnak, nincsen foguk, a bajuszkájukkal távolítják el az elhalt hámsejteket vagy egy vákuumot képeznek a szájukkal, ahová az elhalt bőrlemezkéket beszívják, mindeközben egy simogató, bizsergető érzés tapasztalható a pikkelysömörös talpon. Fertőzésveszély kizárva.

Magyarországon is több helyen elérhető ez az új gyógymód a pikkelysömör talpon és lábon történő kezelésére.

  
Iktatva: Pikkelysömör tünetei Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012