0

Javallott a vérehulló fecskefű pikkelysömörre?

A vérehulló fecskefű igen elterjedt gyógynövény, mely több száz betegség kezelésére alkalmas. Igen sokoldalú növényről van szó, amely alkalmazható úgy önmagában, mint más gyógynövényekkel együtt, keverék formájában. A vérehulló fecskefű pikkelysömörre gyakorolt jótékony hatása régóta ismeretes.

Már az ókori tudósok megfigyelték, hogy a fecskék e növény sárgás nedvével gyógyították vak fiókáikat. Maria Treben is beszámol a vérehulló fecskefű jótékony hatásáról gyógynövényes könyveiben. Az általa ajánlott teakeverékek több ezer pikkelysömörös betegnek könnyítik meg mindennapjait, visszaszorítva a psosiasis legsúlyosabb fázisában jelentkező tüneteket is. Maria Treben szerint az a leghatásosabb, ha friss vérehulló fecskefüvet használunk pikkelysömörre, és a teakeverékeket is frissen szedett gyógynövényekből készítjük.

Vérehulló fecskefű pikkelysömörre

Vérehulló fecskefű pikkelysömörre

Az általa ajánlott teakeverék összetétele: 30 gramm vérehulló fecskefű, ugyanennyi veronika és körömvirág, 20 gramm cickafark, 50 gramm csalán.Egy csésze teához egy púpozott teáskanállal kell tenni a keverékből. Napi 1,5-2 liternyit kortyolgassunk el belőle. A népi gyógyászat belsőleg alkalmazta a vérehulló fecskefüvet, amely igen hatásosnak bizonyult a májproblémák ellen. Ez azért fontos, mert a pikkelysömör kialakulásának egyik kiindulópontja a máj. A vérehulló fecskefű nedve pikkelysömörre külsőleg is alkalmazható.

Egyesek azt állítják, hogy a vérehulló fecskefű pikkelysömörre való alkalmazása súlyosbítja a betegséget. A tudósok azonban bebizonyították, hogy sokkal magasabb a vérehulló fecskefű jótékony hatása, mint annak az esélye, hogy allergiás reakciókat váltson ki.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013