0

Javallott a kristálygomba pikkelysömör esetén?

Noha nálunk még újkeletűnek számít, a kristálygombát már az ókori Kínában életelixírként tartották számon. A kefírgombaként is ismert kristálygombát pikkelysömörben szenvedő betegeknek is ajánlják a szakorvosok, mivel erősíti a sejteket, egyensúlyba hozza az anyagcserét, méregteleníti a szervezetet káros mellékhatások nélkül.

Kristálygomba pikkelysömör

Kristálygomba pikkelysömör

A kristálygombából készült ital otthon is könnyen elkészíthető. A gombát vízben, befőttesüvegben tároljuk. Mivel a gomba folyamatosan növekszik, elegendő, ha egy kisebb darabjával kezdjük a kúrát. A kristálygomba elkészítése pikkelysömörre mindössze annyiból áll, hogy bele kell tenni egy pohár vízbe és meg kell inni.

A kristálygombának igen nagy az életereje és a regenerációs képessége. Ennek köszönhetően maradt fent a kínai birodalomban több mint 2000 évig, egészen napjainkig. A kristálygombából készült teának kellemes az íze, pezsdítő, egészséges, és kiváló szomjoltó is egyben. A kínaiak a halhatatlanság italának is nevezik. Ázsiában és Oroszországban nagy sikerrel használatos természetes gyógyszerként is. A kristálygomba pikkelysömörre kifejtett jótékony hatásai szemmel láthatóak, mivel nagy mennyiségben megtalálhatóak benne a szervezet működését elősegítő sejtek, amelyek a teljes szervezetet méregtelenítik. Ez gátolja a betegség súlyosbodását és enyhíti a kellemetlen viszketést.

Nem utolsó sorban a kristálygomba pikkelysömörre való alkalmazásakor javítja a páciensek kedélyállapotát, ugyanis sok pikkelysömörben szenvedő betegnél kialakulhat depresszió, mint kísérőbetegség. A kristálygombából készült tea ebben is segíthet.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013