0

Jó hatással van a pszoriázisra a szolárium?

A fényterápia az egyik járható út a pikkelysömör kezelésében, a tünetek enyhítésében. Legtöbb esetben a betegek jól reagálnak az UV kezelésekre. Ilyenkor az érintett testrészt, bőrfelületet célirányosan kezelik, a terápia időtartama és erőssége a bőrtípus és a betegség súlyosságának függvényében változik.

A szakemberek megfigyelték, hogy napfény hatására a pikkelysömör tünetei enyhülnek, túlzásba vitt napfürdőzés esetén azonban súlyosbodnak. Nyáron a délelőtti vagy a délutáni órákban javasolt 10-20 percnyi napozás a pikkelysömörtől szenvedő betegek számára. Vannak, akik úgy tartják, hogy pszoriázisra a szolárium ugyanazzal a hatással kecsegtet, mint a mérsékelt napozás vagy a szakszerű fényterápiás kezelés.

Pszoriázisra szolárium

Pszoriázisra szolárium

Pszoriázisra a szolárium kedvező hatással lehet, bár ebben az esetben az egész testre irányulnak a sugarak, nemcsak a kezelendő bőrfelületre. Az optimális hatás eléréséhez többszöri szoláriumozásra van szükség, ami sajnos számos káros hatással jár. A bőr kiszáradása és ráncosodása lehet a nem megfelelő UV dózis következménye.

A pszoriázisra a szolárium a sokadik lehetőség a fényterápiás kezelési módszereken belül. Télen vagy olyan esetekben, amikor nem lehet napozni, megengedett a szolárium a psoriasisos betegek számára. Ha nincs elérhető közelségben egy olyan bőrgyógyászati rendelő, ahol szakemberek által irányított, célirányos fényterápiás kezelést lehetne igénybe venni. Nem tiltott, de nem is a legajánlottabb és legveszélytelenebb kezelési módja a pikkelysömörnek a szolárium.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012