0

Járható út a pikkelysömör hidegterápia?

A betegségek gyógyításra újabb és újabb módszereket fejlesztenek ki a szakemberek. A gyógyszeres szisztémás kezelés mellett különféle krémek, oldatok, más, helyileg alkalmazható szerek látnak napvilágot. Gyógynövényekben, élelmiszerekben keresik azon hatóanyagokat, amelyek a psoriasis tüneteit enyhítik. Ugyanakkor különféle terápiákat fejlesztenek ki, ilyen a fényterápia, halterápia és a pikkelysömör hidegterápia.

A pikkelysömör hidegterápia során rendkívül alacsony – mínusz 100-110° C – hőmérsékleten a szervezet védőmechanizmusait mozgósítják. A test felszínét ért sokk hatására gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító anyagok szabadulnak fel a szervezetben. Ennek következtében visszahúzódnak a pikkelysömörre jellemző kiütések, leválnak a plakkok. Hatékony kezelési módszer, a pikkelysömör mellett más bőrbetegségek, asztma, depresszió és ízületi panaszok esetén is alkalmazható.

Pikkelysömör hidegterápia

Pikkelysömör hidegterápia

A pikkelysömör hidegterápiát minden esetben egy szigorú állapotfelmérés előzi meg, ugyanis több kizáró jellegű társbetegség is társulhat. Ilyenek a daganatos megbetegedések, magas vérnyomás, szívritmuszavar, hidegallergia stb. Amennyiben a vizsgálatot végző orvos megengedi a terápia alkalmazását, a páciens előbb egy mínusz 60 C fokos hűtőkamrába megy kb. 30 másodpercig, előkészítvén a testét a „nagy bevetésre”.

A következő lépés a pikkelysömör hidegterápia lényegi része. Egy olyan kamrába kerül a beteg, ahol a hőmérséklet mínusz 100-110° C. Itt legtöbb 3 percet tartózkodhat (ennyit bír ki az emberi szervezet fizikai és lelki értelemben egyaránt). A kezelés során a bőrfelszín hőmérséklete 5° C-ra csökken.

  
Iktatva: Pikkelysömör kezelése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012