0

Hogyan történik a pszoriázis gyógyítása?

Amikor a pikkelysömör első jelei megmutatkoznak, fontos rögtön orvoshoz fordulni, mivel a korai szakaszban diagnosztizált betegségnél – akárcsak más betegségeknél is – könnyebb és hatékonyabb egy megfelelő és helyes kezelés felállítása. Köztudott, hogy napjainkban még nem lehetséges a pszoriázis gyógyítása (mely során a beteg teljesen meggyógyul), mivel még nem találták meg erre a megfelelő gyógymódot.

A tünetek enyhítésére azonban többféle módszer is létezik. Ilyenek a speciális kenőcsök, krémek, samponok, melyeket helyileg kell alkalmazniuk a betegeknek, a különböző fényterápiás kezelések vagy a gyógyszerek. A pszoriázis gyógyítása tehát valójában a tünetek enyhítéséből vagy a betegség egy ideig tünetmentessé tételéből áll.

Pszoriázis gyógyítása

Pszoriázis gyógyítása

Enyhe tünetekkel járó betegségeknél a kenőcsök használatát javasolják, de ilyen esetekben gyakran nincs is szükség semmiféle kezelésre. A súlyosabb formájú pszoriázis gyógyítása, kezelése a gyógyszerek szájon át történő szedéséből, fényterápiából, étrendváltoztatásból és életmód-változtatásból áll. Ám függetlenül a betegség típusától, súlyosságától, visszaeső betegségről van szó, tehát időnként eltűnik, majd később újra felüti fejét.

Az említett módszerek mellett a pszoriázis gyógyítása a fizikai állapot javítása mellett a pszichikai kezelésre is kiterjed. A pikkelysömörben szenvedők ugyanis hajlamosak a depresszióra, frusztráltak, kellemetlenül érzik magukat, önbizalomhiányban szenvednek. Ilyen esetekben szükséges a pszichoterápia alkalmazása egy helyes önbecsülés, a pozitív gondolkodás és a betegséggel együtt élni tudás elsajátítása végett.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis gyógyítása Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012