0

Hogyan alkalmazható a fürdősó pikkelysömörre?

A pikkelysömör egy nem fertőző, nemtől és életkortól függetlenül kialakuló, visszatérő bőrbetegség, amely az eddigi becslések szerint Európa népességének 2-3%-át érinti. Világszerte kb. 80 millió ember szenved pikkelysömörben. Rengeteg terápiás gyógymódot fejlesztettek ki a pikkelysömör tüneteinek visszaszorítása érdekében. Ezek egyike a fürdősó pikkelysömörre, amely igen hatékonynak bizonyult a bőrbetegség elleni harcban.

A fürdősó használata pikkelysömörre igen egyszerű. Egy kád meleg vízben oldjunk fel 200-250 gramm fürdősót. A kristályok koncentrációjától függ a relaxáció intenzitása és a gyógyhatás mértéke, tehát a kristályoknak minél nagyobb koncentrációjuk kell legyen. 15-30 percig áztassuk magunkat a fürdősós vízben, majd zuhanyozzunk meleg vízzel. A gyógyhatás elérése érdekében ajánlott egy órás pihenés betakarózva.

Fürdősó pikkelysömörre

Fürdősó pikkelysömörre

Nem kötelező azonban fürdőkádas terápiát alkalmazni, elég, ha csak a fertőzött területet mossuk meg fürdősós vízzel (kb. 37 fok). Ebben az esetben elegendő 100 gramm fürdősó pikkelysömörre. Ezt kb. 10 dl vízben oldjuk fel, majd mossuk le vele az érintett területet. Bedörzsöléses módszerrel is használható az oldat. A négyhetes kúra után a fürdősó alkalmazásának mennyisége és gyakorisága csökkenthető.

Ezt az eljárást egy hónapon keresztül, heti 3-4 alkalommal ajánlott megismételni. A fürdősó pikkelysömörre igen ajánlott, mivel hidratálja a száraz bőrt és csökkenti a kellemetlen viszketés intenzitását. A pikkelysömör súlyosabb stádiumában viszont ajánlatosabb orvoshoz fordulni.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013