0

Hogyan érhető el a pikkelysömör tünetmentesítése?

Köztudott, hogy a psoriasis egy olyan bőrbetegség, amely teljes mértékben nem gyógyítató, viszont tünetei enyhíthetőek. A pikkelysömör tünetmentesítése több úton érhető el a XXI. század embere számára, újabbnál-újabb gyógyterápiák és készítmények széles köréből válogathatunk.

Íme néhány azokból a csodaszerekből, amelyeket a pikkelysömör tünetmentesítése céljából fejlesztettek ki: gyógynövénykeverékek (cickafark, tölgyfa- és fűzfakéreg, csalán, körömvirág, veronika, vérehulló fecskefű stb.); gyógyteák kamillából és egyéb gyógynövényekből; különféle gyógyfürdők: természetes vagy otthon elkészített fürdők a fentebb említett gyógynövénykeverékekből. A modern kor vívmányai közül megemlítendő a bioptron lámpa, a psoriasis gél vagy az ezüst kolloid.

Pikkelysömör tünetmentesítése

Pikkelysömör tünetmentesítése

Mindezen készítmények nagymértékben megkönnyíthetik a pikkelysömörben illetve más bőrbetegségben szenvedők életét, ugyanis megszabadítják a pácienst az égő vagy viszkető érzéstől, kisimítják és megpuhítják a bőrt, továbbá megakadályozzák a betegség továbbterjedését más testfelületre. Maradéktalanul gyógyítani azonban nem képesek, ugyanis a pszoriázis kialakulásának a genetikai hajlam is oka lehet, egyénfüggő, ezért érthető, hogy nem létezik egységes gyógymód ezen makacs bőrbetegség megszüntetésére. A terápiás kezelések viszont biztosítják a pikkelysömör tünetmentességét.

A súlyosabb stádiumban lévő pikkelysömör tünetmentesítése már nem olyan egyszerű. Ebben az esetben nem a hámlás a fő jellemzője a pikkelysömörnek, hanem az egész testfelületen jelentkező erős gyulladás. A vizsgálatok szerint ez a legsúlyosabb formája a betegségnek, amely már kórházi kezelést igényel.

  
Iktatva: Pikkelysömör gyógyítása Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012