0

Hatékony masszázs pikkelysömörre

A masszás-technikákat évezredek óta előszeretettel alkalmazzák különféle betegségek kiegészítő kezelésénél vagy éppen kezeléseként. A masszázs pikkelysömörre is gyakran hatékonyan alkalmazható.

A masszázs során egyaránt kezelhetőek a fizikai illetve pszichikus megbetegedések. Mivel számos pikkelysömörben szenvedő betegnél kialakulhat az erős szorongás, akár a depresszió a társadalom elutasítása miatt, így ezekben az esetekben nem elég csupán a betegséget tünetmentesíteni. Ezzel ugyanis a tünetmentes időszak nem lesz tartós, mivel a stressz a pikkelysömör kiújulásához vezethet. Éppen ezen oknál fogva érdemes olyan masszázst is alkalmaznunk, amely során a különféle lelki megbetegedéseket is kezelni lehet. A masszázs pikkelysömörre nem elégséges, ha a beteg komoly lelki problémákkal is küzd.

Masszázs pikkelysömörre

Masszázs pikkelysömörre

A masszázs a pikkelysömör esetében mindig valamilyen növényi olaj segítségével történik, amely kellően felpuhítja a kiszáradt bőrt, így könnyedén eltávolíthatóakká válnak a hámló plakkok. Széles körben elterjedt az extra szűz olíva olajas kezelés. Az olívaolaj polifenolok mellett igen gazdag A-, D-, E- illetve K-vitaminokban, melyek meggátolják a sejtöregedést, így a bőrbetegségek ellen kiválóan alkalmazható.

Egy másik hatékony masszás pikkelysömörre a kimozgatásnak nevezett módszer. Ennek során nem a pikkelysömör tünetmentesítése az elsődleges cél, hanem a gyulladási folyamatok csökkentése. A súlyosabb betegeknél ugyanis a gyulladások komoly ízületi fájdalmakkal járnak, melyek komoly akadályokat jelentenek a mindennapi tevékenységeik során.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012