0

Hatékony az infra lámpa pikkelysömörre?

A pikkelysömör a legmakacsabb bőrbetegségek egyike. Általában genetikailag meghatározott, és tünetei csak enyhíthetők, viszont nem gyógyítható teljes mértékben. Ennek ellenére kezelésére sokféle megoldást találhatunk. Például kezelhető homeopátiás készítményekkel, szteroid tartalmú kenőcsökkel, gyógyszerekkel stb. Az egyik lehetséges kezelési mód lehet az infra lámpa pikkelysömörre.

A fénykezelés jó hatással van a pikkelysömörre és általában minden bőrbetegségre. Az infra lámpa pikkelysömörre a fény jótékony hatásait aknázza ki. Ilyenkor UVA és UVB fényt használnak, miközben különböző fényérzékenyítő készítményekkel is bekenik az érintett bőrfelületeket.

Infra lámpa pikkelysömörre

Infra lámpa pikkelysömörre

Az infra lámpa alkalmazása pikkelysömörre egy alternatív, azaz nem orvosi gyógykezelési lehetőség. Hatása azonban vitathatatlan. Az infra lámpa elsősorban a meleg gyógyító hatását használja fel a sebek, hegek gyógyítására. A pikkelysömörön kívül még sokféle betegség gyógyítására alkalmazható. Gyakran alkalmazzák például szépségápolásra, mivel nagyon jót tesz a bőrnek, megfázásos, allergiás megbetegedésekre, reumatikus jellegű betegségekre és sportorvoslásra.

Az infra lámpa pikkelysömörre azért egy nagyon jó megoldás, mivel mélyreható infravörös melege serkenti a vérkeringést, és hozzájárul a bőr gyorsabb regenerálódásához. A vérkeringés fokozódásával a hajszálerek kitágulnak, és így a szövetek gyorsabban jutnak oxigénhez és esszenciális tápanyagokhoz. Emellett gyulladáscsökkentő hatása és az ízületi megbetegedésekre kifejtett előnyei is vitathatatlanok.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014