0

Hatékony a pszoriázis fényterápia?

A pszoriázis vagy pikkelysömör igen elterjedt és makacs bőrbetegség úgy hazánkban, mint a világ többi részén. A pikkelysömörben szenvedők életét nap mint nap megkeseríti a betegséggel járó viszketés, égő érzés, továbbá a gyulladásokkal telített száraz és hámló bőr. A pszoriázis fényterápia általi kezelése képes megszüntetni ezeket a tüneteket.

Köztudott, hogy a pikkelysömör mindmáig nem gyógyítható maradéktalanul, viszont tünetmentesíthető. E célra a hagyományos házi kezelések mellett egy sor olyan új technikai vívmányt fejlesztettek ki a pikkelysömörös páciensek részére, amelyek igen hatékonynak bizonyultak a tünetek visszaszorításában. Ezek egyike a pszoriázis fényterápiával történő kezelése.

Pszoriázis fényterápia

Pszoriázis fényterápia

Többféle fényterápiás eljárás létezik napjainkban. Ezek közül figyelemre méltó eredményeket értek el a bioptron lámpa alkalmazásával, amely teljesen megszünteti a viszketést és felgyorsítja a hegek gyógyulását. 8-10 alkalom elegendő a tünetek eltüntetésére, s mindemellett semmilyen mellékhatása nincs. A lámpa fénye a bőr mélyebb rétegeibe behatolva gyorsítja annak gyógyulását. Ezért különösen ajánlott pszoriázisra ez a fajta fényterápiás eljárás.

Sokan esküsznek a szoláriumra, mint fényterápiás gyógymódra, ám ez csak tévhit, mivel a szolárium használata esetében sokkal nagyobb a bőrt érő terhelés mennyisége, mint a javulásé. A szoláriumnál sokkal hatékonyabb a napozás, ha okosan járunk el. Napi 15-20 perc napozás a reggeli órákban bőven elegendő. Ez a legtermészetesebb pszoriázis elleni fényterápiás kúra.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013