0

Hatásos a csukamájolaj pikkelysömör kezelésére?

A csukamájolaj pikkelysömör kezelésére alkalmas, mivel tele van A- és D-vitaminnal, omega3 zsírsavval és jóddal. A D-vitamin önmagában is megszüntetheti a pikkelysömört, de a csukamájolaj az egyéb összetevői miatt még nagyobb hatást érhet el. Tapasztalatok szerint sokan tünetmentesek lettek életük végéig a csukamájolajas kezelés után.

 A csukamájolajat a tőkehal májából nyerik. Napokig hordókban érlelik, egészen addig, amíg meg nem jelenik a sárga színű olaj. A csukamájolaj nem csak a pikkelysömör eltüntetésében segít, de alkalmazásával megelőzhetjük a szív- és érrendszeri megbetegedéseket is. Ma már találunk csukamájolaj kapszulát is, ami szintén hatásos, és amelyhez könnyen hozzáférhetünk bármelyik gyógyszertárban.

Csukamájolaj pikkelysömör

Csukamájolaj pikkelysömör

A csukamájolaj pikkelysömör kezelésére tehát bevált, arra viszont vigyázzunk, hogy ha állapotosak vagyunk, ne adagoljuk túl, mivel szülési rendellenességeket eredményezhet. Maximum egy, esetleg másfél grammot igyunk meg naponta ebben az esetben. A túladagolásra vigyázzunk, de alkalmanként azért érdemes fogyasztani, mivel nagyon hasznos a szemnek és az ízületeknek, épp ezért a magzat fejlődését is pozitívan befolyásolja.

A csukamájolajat bátran alkalmazhatjuk pikkelysömör ellen, allergiás reakcióktól nem kell félnünk, és több mint valószínű, hogy a pikkelysömör kiterjedési felületének mérete is csökken, sőt el is tűnik. Az esetek többségében tünetmentessé váltak a betegek, és leküzdötték ezt a csúnya bőrbetegséget.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör kezelése Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013