0

Harc a pikkelysömör ellen

Még a huszonegyedik század hajnalán is léteznek olyan betegségek, melyekre eddig nem találtak megfelelő gyógymódot. Ezek egyike a pikkelysömör, mely nem halálos ugyan, de megkeseríti az ebben szenvedők életét. Nemcsak a látványa visszataszító, hanem emellett még komoly fájdalmakkal is jár. Léteznek azonban olyan gyógymódok, amelyekkel harcolhatunk a pikkelysömör ellen.

A pikkelysömör ellen azért is nehéz felvenni a harcot, mert tartalmas kezelés eddig még nem született ellene. Azonban számos ok miatt kialakulhat ez a betegség. A belső tényezők mellett a külső hatások is nagy szerepet játszanak. Ilyen kiváltó okok lehetnek a bőrünket érő mechanikai hatások, főként a sérülések (égés, rovarcsípés, tetoválás, műtétek), a különféle gombás és bakteriális bőrfertőzések, vagy ha egyéb ok miatt a bőr begyullad (pl. allergiás ekcéma, vírusfertőzések).

Pikkelysömör ellen

Pikkelysömör ellen

Mindezek mellett még számos más tényező hatására is kialakulhat ez a kellemetlen betegség (pl. genetikai okokból).

Íme néhány hasznos tanács, amivel felvehető a harc a pikkelysömör ellen. Először a fertőzött bőrterületen olyan szalicilsav-tartalmú kenőcsöket alkalmaznak, melyek leoldják a feleslegben képződött szarupikkelyeket. Ezután kortikoszteroid vagy dithranol tartalmú kenőcsök használatával csökkentik a gyulladást. Alkalmazhatók még D-vitamin tartalmú kenőcsök is. Ennél jóval kényelmesebb, ám ugyanannyira hasznos gyógymód a Holt-tengeri nyaralás. Itt ugyanis speciális klíma- és fényviszonyok mellett a víz sótartalma is nagy mértékben hozzájárulhat a gyógyuláshoz.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör ellen Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012