0

Gyógytea pikkelysömörre. Hogyan készül?

Napjainkban egyre inkább igyekszünk elkerülni a gyógyszerek használatát, sőt ha van rá lehetőség, inkább a természetes alapanyagokból készült tabletták fogyasztását részesítjük előnyben. Emiatt nagyon elterjedtek a különböző teakeverékek, illetve azok a praktikák, melyeket otthon, orvosi beavatkozás nélkül is könnyen elvégezhetünk. A pikkelysömör egy igen makacs betegség, mely nem gyógyítható meg teljes mértékben, csupán tünetmentesíthető, viszont a kezelés nemcsak gyógyszerekkel történhet, hanem kiválóan alkalmazható akár gyógytea pikkelysömörre.

Most lássunk egy nagyon hasznos gyógyteát pikkelysömörre, melyhez nincs is másra szükségünk, csupán két evőkanálnyi kamillateára. A kamilla ugyanis külsőleg és belsőleg is hatékonyan alkalmazható. Erős gyulladáscsökkentő hatása van, ugyanakkor nem engedi kiszáradni a sebhelyet, éppen emiatt kitűnő ellenszere ennek a betegségnek.

Gyógytea pikkelysömörre

Gyógytea pikkelysömörre

Ebben az esetben azonban külsőleg alkalmazható a gyógytea pikkelysömörre. Amint már említettem, két evőkanálnyi kamillára van szükségünk. Ezt ¼ liter vízzel leforrázzuk, majd hűlni hagyjuk 10 percig. Ennyi idő alatt körülbelül 40 fokra kell lehűlnie. Ekkor belemártunk egy gézlapot, amit a problémás területre helyezünk. A gézlapot 5 percig hagyjuk az adott területen, ez kellően felpuhítja a sebet. Ezután egy durvább frottírtörölközőt mártunk a kamillába, és ennek segítségével eltávolítjuk a felpuhult hegeket.

Egy másik kiváló gyógytea pikkelysömörre a zöld tea, rendszeres fogyasztásával jelentős eredmények érhetők el.  Ezt azonban már  kúraszerűen kell alkalmazni.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012