0

Diéta pikkelysömör esetén

A különböző, külsőleg alkalmazott gyógymódok mellett ajánlatos betartani egy szigorú diétát pikkelysömör esetén. Egyes páciensek szerint diétával eltüntethetőek a pikkelysömör nyomai, viszont ehhez erős elhatározás, kitartás és akarat szükséges, ugyanakkor sok finom falatról kell lemondani a gyógyulás érdekében.

A máj működésében megjelenő zavar is oka lehet a pikkelysömör kialakulásának. Ezért a gyógynövények használata mellett elengedhetetlen egy komoly diéta betartása, amely során olyan ételeket ajánlott fogyasztani, amik nem terhelik a májat. Le kell mondani a disznóhúsról, továbbá a füstölt húsokról, kolbászfélékről stb. Az ezekből készült leves fogyasztása sem ajánlott. A bogyós gyümölcsöket, a mustot, citromot, grapefruitot, sőt a bort is meg kell vonnunk magunktól, valamint a csokoládét, kakaót, mézet, mivel ezek olyan savakat termelnek, amelyeket a máj nem tud feldolgozni. Ezen élelmiszerek mellőzése az első lépés a diéta betartásához pikkelysömör esetén.

Diéta pikkelysömör esetén

Diéta pikkelysömör esetén

Mindemellett ajánlott a hal, a főzelékek, tejtermékek, tej fogyasztása, a friss gyümölcsök helyett pedig célszerűbb befőttet, kompótot ennünk. Ha a páciens nem tud lemondani a húsevésről, ajánlottabb a csirke-, a vad- és borjúhús fogyasztása. Ezen ételekből tevődik össze a diéta pikkelysömör esetén. Emellett szükségszerű napi 1-2 liter gyógytea elfogyasztása, amelyhez lehetőleg friss gyógynövényeket használjunk.

A diéta betartása pikkelysömör esetén igen hatékonynak bizonyult, ugyanis rengeteg pozitív visszajelzés érkezett úgy a betegek, mint a kezelőorvosok részéről.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör kezelése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013