1

Diétával a pikkelysömör ellen

Számos tényező határozza meg, hogy miből álljon a pikkelysömör diéta, mivel a pikkelysömörben szenvedő egyének különböző környezetekben élnek, különböző kortörténetekkel rendelkeznek, és különbözőképp reagálnak különféle kezelésekre. A kórtünetek megszűnhetnek ideiglenesen, vagy csökkenhetnek az étrend bármiféle megváltoztatása nélkül, vagy akár kezelés nélkül is.

Ezek az átmeneti javulások megnehezítik, hogy a pikkelysömör diéta hatékonyságát helyesen értékeljük. Számos tanulmány kimutatta ellenben, hogy a pikkelysömör bizonyos táplálkozási hiányosságokat okoz. E hiányosságok pótlásával sajnos maga a betegség nem gyógyítható, de az általános egészségi állapotot javítja. Az antioxidánsokat, béta-karotint, cinket, szelén, omega-3 zsírsavakat és rostot tartalmazó élelmiszerek, valamint étrend-kiegészítők egyaránt szóba jöhetnek.

Diétával a pikkelysömör ellen

Diétával a pikkelysömör ellen

Nincs olyan csoda-diéta, mellyel a pikkelysömör gyógyítható lenne, mégis táplálkozásunkban sokat tehetünk egészségi állapotunk, jobb közérzetünk biztosításáért. Kerülendő pikkelysömör diéta esetén a vörös húsok, konzervek, pástétomok, kolbászfélék, a tejtermékek, az édességek, az állati eredetű zsírok és a tojás fogyasztása, ugyanakkor főzéskor nem nagyon ajánlott az ételek túlfűszerezése sem. A citrusfélék szintén tiltólistára kerülnek, akárcsak az alkohol, a zöld tea, a feketekávé és a cukor fogyasztása.

Mielőtt – a pikkelysömör diéta mellett – étrend kiegészítők használatához folyamodnánk, ki kell kérnünk erről kezelőorvosunk véleményét. Amikor ugyanis a hagyományos kezelések hatástalanoknak tűnnek, könnyen nyúlunk alternatív gyógymódok felé, ám ez sokszor veszélyes lehet, főként, ha gyógyszeres kezelés mellett kezdjük szedni azokat

  
Iktatva: Pikkelysömör ellen Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Diétával a pikkelysömör ellen"

  1. batta lászló szerint:

    két könyökömön térdemen köldök körül illetve a fülemen jelent meg fehér liszt szerü fura sebek ajánlott e az ezűst kolloid fogyasztása

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012