0

Alternatív gyógymód: zeller pikkelysömörre

Közismert az A-vitamin hámvédő hatása, amely a következő élelmiszerekben nagymértékben megtalálható: a sütőtökben, sóskában, a tejtermékekben, a paradicsomban, céklában, káposztában, petrezselyemben, áfonyában, barackban, sárgarépában, csipkebogyóban és a zellerben. A zellernek már a középkori görögök is ismerték gyógyító erejét, és használták a zellert úgy pikkelysömörre, mint egyéb bőrbetegségekre.

A zeller igen gyakori eleme a népgyógyászatnak, mivel elpusztítja a kórokozó baktériumokat, gombákat a belekben májban, gyomorban és vesében, amelyek felelősek lehetnek a pikkelysömör kialakulásáért. Ugyanakkor stresszoldó és immunrendszer erősítő hatása is van. Ezért a zeller pikkelysömörre és ekcémára kifejezetten ajánlott.

Zeller pikkelysömörre

Zeller pikkelysömörre

A bőrkiütés a túlzott érzékenység egyik következménye lehet, amely során a máj működésében zavar keletkezik. Ezért különösen ajánlott a pikkelysömörben szenvedő pácienseknek, hogy módosítsák a savat termelő táplálékaikat, s fogyasszanak több zöldséget, ugyanis ily módon hamar eltűnnek a bőrkiütések. A makacs pikkelysömör egyik legjobb ellenszere a zeller-lé kúra, amelyhez csak annyi szükségeltetik, hogy a feldarabolt zellerből gyümölcscentrifugával kifacsarjuk a levet, s azt megigyuk. A zeller-lé pikkelysömörre megszünteti a bőrirritációt és gátolja annak hámlását.

Jó tisztában lennünk azonban azzal, hogy a zeller pikkelysömörre nem elégséges a hosszantartó javuláshoz. A pikkelysömörös pácienseknél is fontos az elfogyasztott étel minőségi és mennyiségi összetétele. Meg kell tanulnunk jól válogatni napjaink élelmiszer-kínálatából, és mellőznünk kell a káros összetevőket tartalmazó táplálékokat.

 

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013