0

Ajánlott az ecet pikkelysömörre?

Napjainkra kezelések és gyógymódok ezreit fejlesztették ki a pikkelysömör tüneteinek visszaszorítására. A modern technikai vívmányok mellett még megtalálhatóak olyan alternatív kezelési módok, amelyek otthon is elvégezhető kúrákból állnak. Az egyik ilyen alternatív kezelési módozat az ecet pikkelysömörre. Mivel az ecetsav elpusztítja a baktériumokat, csillapítja a kellemetlen viszketést is.

Az ecetkúra annyiból áll, hogy öntsünk ecetet hideg vízhez, majd alaposan mossuk le vele a fertőzött bőrfelületet. Sok pikkelysömörben szenvedő páciens tapasztalta, hogy az ecet pikkelysömörre igen hatásos, ám eddig tudományos magyarázat még nem született rá. A pikkelysömör mellett ekcémára, száraz bőrre és sok egyéb bőrbetegségre is javasolt az ecetes kúra.

Ecet pikkelysömörre

Ecet pikkelysömörre

Sokan kételkednek ugyan az ecet hatékonyságában, de ők is meggyőzhetőek. Nem kell pikkelysömörben szenvedni ahhoz, hogy megtapasztaljuk az ecet jótékony hatását. Öntsünk egy kis ecetet a szúnyog- vagy méhcsípésre és várjuk a hatást. Az ecetsav csillapítani fogja a gyulladást és a viszketést ugyanúgy, mint a pikkelysömör esetében. Használjunk tehát bátran ecetet pikkelysömörre és rovarcsípésre egyaránt.

Az ecet pikkelysömörre tehát egy olyan alternatív kezelési mód, amely otthon is könnyedén elvégezhető, és nem kell a sarki vegyes üzletnél messzebbre menni a beszerzéséhez. Persze az ecet sem gyógyítja maradéktalanul a bőrbetegséget, viszont segít a tünetek féken tartásában. A betegség súlyosabb stádiumában ajánlatosabb orvoshoz fordulni.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013