0

Ajánlott a zöld tea pikkelysömörre?

Kutatási eredmények alapján több kutató állítja azt világszerte, hogy a zöld teában lévő anyagok képesek lehetnek a pikkelysömör és egyéb bőrbetegségek gyógyítására. A pikkelysömör esetében a bőr sejtjei rohamosan szaporodnak, aminek következtében a bőr megvastagszik, és hámlani kezd. Az immunrendszer sejtjei erre reagálnak, s ez gyulladást okoz. A zöld tea pikkelysömörre lassítja a sejtek szaporodását és szabályozza életciklusukat.

Megfigyelték azt is továbbá, hogy a fényterápiás kezelések alkalmasak a bőrbetegségek gyógyítására, viszont túlzott használatuk esetén ultraibolya sugárzás éri a bőrfelszínt, ami később bőrrák kialakulásához vezethet. A zöld tea kúraszerű alkalmazása olyan otthon alkalmazható alternatív gyógymód, amely nem jár kellemetlen mellékhatásokkal. A zöld tea pikkelysömörre gyakorolt jótékony hatását állatokon tesztelték.

Zöld tea pikkelysömörre

Zöld tea pikkelysömörre

Pikkelysömörös egereket zöld teás vízben fürdettek meg, majd azt figyelté meg, hogy a teától enyhültek a psoriasis tünetei, és nagymértékben lelassult a betegség kialakulása. Nem ajánlott viszont vízben feloldani a zöld teát – mondják a kutatók –, ugyanis így az nem tud behatolni a bőr mélyebb rétegeibe. Jelenleg is kutatások folynak a zöld tea pikkelysömörre való alkalmazása céljából.

Vizsgálják még, hogy hogyan hat a zöld tea pikkelysömörre, viszont ezen vizsgálatok még kezdeti stádiumban vannak. Egy olyan zöld tea kapszula kifejlesztésén fáradoznak a kutatók, amely a bőr mélyebb rétegeibe behatolva képes megszüntetni a betegséget.

 

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013